NB I

„Leszek még a PMFC edzője!”

Mészáros Ferenc azon gondolkodik, könyvet ír arról, mi folyik Matyi Dezső klubjánál?!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mészáros Ferenc a mai napig nem érti, miért menesztette idén áprilisban, egy sikeres időszak kellős közepén a PMFC kispadjáról Matyi Dezső klubtulajdonos. Azóta szakmai igazgatóként megfordult Zalaegerszegen, jelenleg pedig külföld felé kacsintgat. Mészáros pecsiujsag.hu oldalon azt mondta, elképzelhető, hogy a PMFC-nél szerzett tapasztalatokat egy könyvben összegzi, abban pedig biztos, hogy vezetőedzőként visszatér még a klubhoz.

– Október végén bontottuk fel a szerződést a ZTE-vel, azóta sok helyen megfordultam. Nyáron szerettem volna kiutazni Belgiumba egy szakmai körútra, sajnos ez akkor nem jött össze, nemrég azonban eljutottam oda és Angliába is. Felkerestem a régi kapcsolataimat, keresem a lehetőségeket, de hogy pontosan mi lesz velem, egyelőre nem tudom megmondani. Úgy tűnik, akár külföldi lehetőség is összejöhet – mesélte Mészáros Ferenc. – Nem szeretnék elszakadni a futballtól, edzői pályafutásom során ugyanis olyan eredményeket értem el, amelyeket egyes trénerek egész életükben nem produkálnak. Gondolok itt a többi között arra, hogy az NB I-et leszámítva gyakorlatilag minden bajnokságot megnyertem. Ez azért mutat valamit. Az pedig, hogy bizonyos emberek igyekeznek degradálni a munkám értékét, nem veszi el a kedvemet, sőt, megerősít.

A szakembernek szép emlékei vannak a PMFC kispadján eltöltött hónapokról, azt mondja, gyönyörű időszak volt.

– Egyértelműen látszik, hogy jó munkát végeztünk a csapattal. Az utóbbi öt évben egy komolyabb eredményt ért el a Pécs, amikor az edzőségem idején felkerült az első osztályba, ahol aztán az ötödik helyig jutottunk. Mind a mai napig érthetetlen a szurkolók számára és számomra is, miért kellett távoznom – szögezte le Mészáros Ferenc. – Hiszem és tudom, hogy leszek még a PMFC edzője. Egy illető, akit nem szeretnék megnevezni, felvetette, hogy írjam meg, miket tapasztaltam a klubnál. Rengeteget olyan impulzus ért, amelyek a szurkolókra is tartoznak. Tudni kell azonban, hogy nem szeretem a botrányokat, ezért, ha meg is születik a kötet, a történteket tárgyilagosan szeretném megírni.

Olvasói sztorik