NB I

„Imádom ezt a klubot”

A Mezőkövesd ellen győztes gólt szerző Balogh Balázs visszavágna a Diósgyőrnek az őszi vereségért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nehéz kezdés után egyre biztatóbb eredményeket produkál az Újpest. A lila-fehérek 3-2-es vereséggel kezdték Kispesten az NB I tavaszi idényét, majd hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak a Kaposvár ellen. A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén nagy meglepetésre 3-1-es győzelmet arattak Pécsen, majd vasárnap a Mezőkövesd otthonában nyertek 1-0-ra.

A Rangadó.hu megkeresésére az újonc borsodiak otthonában győztes gólt szerző Balogh Balázs elmondta, hogy él-hal az újpesti klubért, és nem tudja elképzelni, hogy a csapata megszűnjön.

– Mi volt a gyenge kezdésük oka?
– Nem tudom a valódi okát, mert egy nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl, ami szerintem jól is sikerült – kezdte Balogh Balázs. – Majd jött a Honvéd elleni meccs, amivel le is romboltuk ez egészet. Viszont fokozatosan javult a teljesítményünk, és ez már látszott a Kaposvár elleni meccsen is, ahol tíz emberrel irányítottuk a találkozót, de nem tudtuk begyötörni a győztes gólt. Ez most Mezőkövesden szerencsére összejött. Pécsen viszont parádésan futballoztunk, ezért nagy előnnyel várhatjuk a visszavágót.

– A Pécs viszont remekül kezdte a szezont, így az Újpest győzelme meglepetésszámba ment.
– Számunkra ez egy nagyon jó mérkőzés volt, hiszen előtte a Pécs kitömte a Győrt, és a média sokat foglalkozott velük. Ellenben minket folyamatosan csak lehúztak. Nem csak a Honvéd elleni meccs miatt, hanem a pályán kívül kialakult problémák okán is. Mi nagyon jól jöttünk ki ebből a meccsből, mert motiváltak voltunk és mindenki bizonyítani akarta, hogy valóban jó csapat vagyunk.

– Pénteken ön is ott volt Roderick Duchatelet sajtótájékoztatóján. Hogy hatottak önökre a hallottak?
– Minden játékos ott volt, mert nagyon érdekelt minket, hogy mi lesz a klubbal. Én imádom ezt a klubot, élek-halok érte. Nem tudom elképzelni, hogy megszűnjön ez a nagy múltú egyesület.

– Ez látszott is Mezőkövesden. A győztes gólja után olyan átszellemült volt, mintha élete találatát jegyezte volna…
– Ha nem is életem gólja, de hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy a hálóba találtam, mert utoljára majdnem egy éve, az Eger ellen fejeltem gólt az NB I-ben. Azóta számtalan helyzetem, vagy nagy lövésem volt – akár a Kaposvár elleni meccset is említhetném, ahol két hatalmas lövésem volt, de Jahics bravúrosan védett –, de valahogy nem sikerült a hálóba találnom. A csapat számára is fontos volt a gól, mert akármilyen nehéz helyzetben is vagyunk a pályán kívül, mi attól még a pályán belül küzdünk a klubért. Az utóbbi két győzelmünk szerintem megmutatta, hogy hatalmas tartás van ebben a csapatban.

– Beszéltek a Mezőkövesd elleni mérkőzés előtt arról, hogy ez akár az utolsó meccsük is lehet az NB I-ben?
– Nekünk meg sem fordult a fejünkben, hogy megszűnhet szeretett klubunk. Az edzőnek is nagy szerepe van ebben, mert nagyon jól levette a terhet a csapat válláról.

– Pölöskey Péter azt nyilatkozta, hogy a pécsi keretet összerázta a nehéz helyzet. Újpesten is így van?
– Így van. Nagyon igazuk volt a pécsieknek. Nálunk is nehéz volt az elmúlt időszak, és azt beszéltük az öltözőben, hogy ez a sok kritika nagyon pozitívan hatott a csapatra. Az Újpest mindig a figyelem középpontjában van – nem csak a mostani problémák miatt –, és ha egy kicsit gyengébben játszunk, akkor lehúznak minket a sárga földig. Viszont most hatalmas tettvágy van bennünk. A nehéz idők összekovácsolták a csapatot.

– Az Újpest-szurkolók is sokat kritizálták a csapatot, viszont Mezőkövesden nagyon egymásra találtak a játékosok és a drukkerek.
– Nagyon örültünk, hogy ennyien elkísértek minket. Szeretnénk jól teljesíteni és meghálálni azt a buzdítást, amit az Újpest-szurkolóktól kapunk. Érezték, hogy nekünk most hatalmas szükségünk van a támogatásra.

– Vasárnap is szükség lehet rá a Diósgyőr elleni rangadón. Milyen meccset vár?
– A Diósgyőr majdnem olyan, mintha a Fradi ellen játszanánk, hiszen mindkét csapat tábora fanatikus szurkolókból áll. Biztosan támadólag fogunk fellépni, ahogy eddig minden mérkőzésünkön. Aki hozzánk látogat, annak számítania kell arra, hogy letámadunk, és be fogjuk nyomni őket a kapujuk elé. Szeretnénk visszavágni a Diósgyőrnek az őszi vereségét. Miskolcon nagyon jól játszottunk, és a helyzetek alapján az első fél óra után már öt-nullára kellett volna vezetnünk, mégis kikaptunk kettő-nullára. Nyerni szeretnénk, mert a klubnak is jót tenne, ha ebben a nehéz helyzetben csak győznénk, és minél többet bizonyítanánk a pályán.

– A Mezőkövesd elleni mérkőzés után elmentek a csapattal horgászni. Mióta tart ez a rituálé?
– Ez egy szokásos csapatépítő program. Hétfőn elmentünk kicsit lazítani. Jelen volt Kabát Péter, Zamostny Balázs, Szélesi Zoltán, Korga Zsolt szertáros, és idősebb Tóth Kálmán masszőr is kijött velünk. Egy éve kezdtünk eljárni horgászni, ilyenkor megbeszéljük az előző meccsen történteket. Ez egy nagyon jó, egész napos program, ami még közelebb hozza a játékosokat egymáshoz.

Olvasói sztorik