NB I

A vezérszurkolók hiányoztak

Rangadó
Rangadó

2014. 03. 13. 21:21

A drukkerek, a klubvezetők és az MLSZ képviselői találkoztak és egyeztettek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal ezelőtt a diósgyőri stadionban egyeztettek a klub vezetői, a szurkolói csoportok képviselői, és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakemberei. A megbeszélés célja az volt, hogy a felek megismerjék egymás álláspontját, és tisztázzák az esetleges félreértéseket, nézeteltéréseket.

A szurkolók képviselői közül egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak megjelenni személyesen az ultracsoportok vezetői. A szövetség ezt sajnálattal vette tudomásul, hiszen az ilyen személyes egyeztetések egyik legfontosabb célja a személyes bizalom kialakítása.

Az MLSZ képviselői elmondták, a legnagyobb ellenállást a szurkolói regisztráció váltja ki. Egy esetleges adattárolás, regisztráció az MLSZ számára sem lenne elfogadható, ugyanakkor az NB I-es mérkőzések szervezésekor kizárólag névhez kötött jegyárusításról lehet beszélni. Az adatok csak igen szigorú szabályok alapján, rövid ideig (72 óra) tárolhatóak, és azokba a klubon kívül más – jellemzően a nyomozó hatóság – csak indokolt esetben (pl. verekedés, rendbontás stb.) és célhoz kötötten nyerhet betekintést. A beléptetés esetleges problémáit meg kell oldani, a biztonsági szolgálatok jobb hozzáállását különböző eszközökkel el kell érni, ám ezen problémák nem igazolják, hogy – a jogszabályban előírt névhez kötött beléptetés – ne lenne hasznos, és a biztonság megteremtését elősegítő intézkedés.

A molinók kihelyezése kapcsán – mások mellett – az amigeleken.hu internetes szurkolói portál képviselője sérelmezte, hogy a drapériák engedélyezése vagy tiltása esetenként logikátlan, következetlen volt az elmúlt időszakban, ezért a szövetség munkatársai fölajánlották, megnézik a kérdéses feliratokat, és ha időben megkapják ezeket, közlik véleményüket a szurkolókkal. Ettől függetlenül a működő gyakorlat továbbra is az, hogy az egyesület maga dönti el, engedélyezi, vagy tiltja az adott szimbólum kihelyezését, az MLSZ pedig a klubokkal szemben a hatályos fegyelmi szabályzatot alkalmazza.

Egyetértettek a felek abban, hogy nem elfogadható, ha a vendégségbe érkező szurkolókat nem megfelelő módon fogadják a vendéglátó klubok. A szövetség eltökélt abban, hogy fegyelmi vétségként büntetést lehessen kiszabni azon egyesületekre, akik nem gondoskodnak megfelelő ellátásról – írja az MLSZ honlapja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 09: Head coach Georges Leekens of Hungary listens to the anthem prior to the International Friendly match between Hungary and Australia at Groupama Arena on June 9, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.