NB I

Győzelemmel fejelnék meg a döntetlent

Bacsa Patrik szerint a keddi kupamérkőzés tapasztalatait is felhasználják a Pápa elleni, pénteki bajnoki meccsre való felkészülés során.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Megérdemelt döntetlen született ezen a meglepően jó meccsen, amelyhez kellemes időjárás, jó játékvezetés és sportszerű küzdelem társult. Fájó, hogy nagyon kevés néző volt kíváncsi a találkozóra, mert biztosan nagy közönségsikert aratott volna, hiszen szép támadásokat, párarcokat, és sok lövést láthattunk” – így jellemezte a Pápa és a Diósgyőr keddi Magyar Kupa-negyeddöntőjét a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A remek meccsen a vendég DVTK gyorsan vezetést szerzett, és a második félidőben is betalált, és a 2-2-es döntetlennek köszönhetően jó esélyekkel várhatja a visszavágót, amelyre két hét múlva kerül sor, de ugyanez a két együttes pénteken, bajnoki találkozón is megmérkőzik. A Rangadó.hu érdeklődésére a diósgyőriek 21 éves csatára, Bacsa Patrik elmondta, a közeli viszontlátás ellenére sem tartalékolt senki kedden.

– Tényleg jó iramú meccs volt, nagyon jól kezdtünk, hiszen egyből gólt szereztünk, és utána is voltak helyzeteink. A szünet előtt kaptunk egy elkerülhető szabadrúgásgólt, de a második félidőben ugyanolyan jó iramban folytatódott a találkozó. Kaptunk még egy gólt szabadrúgásból, majd egyenlítettünk, de a hajrában is adódtak lehetőségeink, szóval nem lehet azt mondani, hogy unalmas meccs lett volna – mondta Bacsa Patrik.

A fiatal támadó biztos benne, hogy a diósgyőriek a kupamérkőzés tapasztalatait is felhasználják a bajnoki találkozóra való felkészülés során.

– Nem hiszem, hogy bárki tartalékolt volna, hiszen a kupa és a bajnokság is nagyon fontos mindkét csapatnak. A pápaiak is szeretnének a négy közé jutni a kupában, mi pedig igyekszünk a bajnokságban a négy között maradni. Le kell vonnunk a keddi meccs tanulságait, és még jobban oda kell figyelnünk. Az iksz és a két rúgott gól idegenben jó eredmények számít egy kupamérkőzésen, de a bajnokságban nyerni szeretnénk.

A DVTK a bajnokságban kilenc, a Ligakupában egy, a Magyar Kupában pedig két alkalommal játszott döntetlent eddig a mostani szezonban, ami az élvonalbeli csapatok között rekordnak számít. Az utánpótlás-válogatott játékos szerint a gólszerzéssel nincs problémájuk, tehát ha nem érintetlen marad a hálójuk, akkor nyernek.

– Bárki ellen van esélyünk a győzelemre, és úgy is megyünk ki a pályára, hogy szeretnénk megnyerni a mérkőzést. Több csapat beáll védekezni ellenünk, de szinte mindig sikerül betalálnunk, viszont néhányszor elkerülhető gólokat kapunk. Az őszi hétmeccses győzelmi sorozatunk mutatja, hogy a gólszerzéssel nincs problémánk, tehát ha nem kapunk, akkor nyerünk. Márpedig a gól mindig benne van a csapatban, és hátul sincsenek problémáink. Sokat fejlődik az együttes, de úgy érzem, mostanság egyszerűen nincs szerencsénk.

Bacsa a Ligakupában három, a bajnokságban pedig hét gólt lőtt eddig a jelenlegi idényben, ezzel házi gólkirálynak mondhatja magát, de az idei naptári évben még nem volt eredményes tétmeccsen.

– Sajnos gólt még nem rúgtam, pedig nagyon szeretnék betalálni. Remélem, ilyen tekintetben folytatni tudom az őszi szezont, és csapat is olyan jól szerepel, ahogyan akkor – mondta végül Bacsa Patrik.

Olvasói sztorik