NB I

A nyerőember szeretne előrelépni

Bacsa Patrik bízik benne, hogy a tavaszi jó szereplésnek kézzel fogható eredménye lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu összeállításából kiderült, hogy a Diósgyőr 21 éves csatára, Bacsa Patrik volt az élvonal őszi nyerőembere, hiszen hétszer volt eredményes az őszi szezonban. A fiatal játékos csereként kezdte az idényt, és mivel a padról beállva mindig jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat, egy idő után Tomiszlav Szivics vezetőedzőnek nem sok választást hagyott a kezdőcsapat összeállításában.

A saját nevelésű játékos vezeti a DVTK házi góllövőlistáját, és az a célja, hogy a miskolci csapat az eredményes őszi szereplés után, tavasszal még egy lapáttal rátegyen az eddigi teljesítményre. A Rangadó.hu megkeresésére Bacsa Patrik elmondta, hatalmas kudarc számára, hogy az U21-válogatottal nem tudtak megfelelni az elvárásoknak.

– A padról beszállva jobban megy a játék?
– Magam sem tudom erre a választ. Jól alakult ez a félév a csapatnak és számomra is. A bajnokság elején főként csereként álltam be, és szerencsére tudtam segíteni a csapatot. Sikerült több meccset is megnyernünk, amihez gólokkal járultam hozzá. Az idény vége felé kicsit elfogyott a szerencsénk, de így is ott vagyunk a mezőny elején – mondta Bacsa Patrik.

– A csapat szempontjából milyennek értékeli az őszi szezont?
– Úgy gondolom, jól teljesítettünk ősszel, bár az idény vége nem sikerült a legfényesebben. Jól játszottunk, de nem tudtunk nyerni az utolsó meccseken. A tavaszi idényben, ebben mindenképpen szeretnénk előrelépni.

– A bajnokságot négy nyeretlen meccsel kezdte a Diósgyőr, ezt hét győzelem követte, végül ismét hat nyeretlen találkozó következett. Tavasszal újra egy sikerszéria jön?
– Próbálunk készülni rá. Az a célunk, hogy minél több mérkőzést megnyerjünk. Most ott vagyunk a tabella elején, és ott is szeretnénk ragadni.

– A nehéz kezdés után bravúros sorozatot produkáltak. A negyedik forduló után állt össze a DVTK?
– Szerintem már a bajnokság kezdetén is jól játszottunk, csak nem jöttek az eredmények. Majd nyertünk zsinórban hét meccset, és szerencsénk is volt. A végére megtorpantunk, de a mázlink is elfogyott. Azt mondják, a jó csapatoknak van szerencséjük, és szerintem mi az vagyunk. Bízom benne, hogy sikeres lesz a folytatás.

– A Ligakupában, a Magyar Kupában és az NB I-ben is jó pozícióban vannak. Az öltözőben szóba kerülnek a trófeák?
– Persze. Nagyon szeretnénk az idény végén olyan helyre odaérni, amit díjaznak. Fontos, hogy jól szerepeljünk. Próbálunk mindent megtenni, hogy év végén egy kézzel fogható sikert is fel tudjunk mutatni.

– Januárban kezdődik a felkészülés. Mivel tölti ezt az egy hónapos pihenőt?
– Az elején aktív pihenés van napirenden, utána elkezdek még komolyabban készülni, hogy az alapozásra már a kívánt szinten legyek.

– Állandó tagja volt az U21-es magyar válogatottnak is…
– Ott voltam szinte minden mérkőzésen a keretben, de sajnos nem játszhattam annyit, mint szerettem volna. Nehéz erre mit mondani, mert ott is bizonyítani akartam, mert úgy érzem, a bajnokságban sikerült. Sajnos a válogatottnak nem volt sikeres ez ősz, pedig egész jó csapatunk van. Hatalmas kudarc, hogy nem tudtunk megfelelni az elvárásoknak, pedig a képességeink megvannak. De tovább kell mennünk.

– A Diósgyőr keretében több válogatott játékos van, illetve volt. Sikerült ellesnie valamit tőlük?
– Persze. Az ember élete végéig tanul. Én amúgy is fiatal vagyok, így tőlük is ellestem sok mindent. Próbálom megfogadni az idősebbek tanácsait, akkor is, ha az éppen a riválisom.

Olvasói sztorik