NB I

Összeérett a csapat

Bacsa Patrik szerint a szerencse is a DVTK mellé állt, és jól is futballozik a miskolci együttes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hat forduló után az OTP Bank Liga tabellájának hetedik helyén áll a DVTK csapata. A miskolci alakulat nem kezdte túl jól a bajnokságot, hiszen négy mérkőzés után mindössze három döntetlen állt a csapat neve mellett. A legutóbbi két mérkőzését azonban megnyerték, előbb idegenben a Pápát, majd hazai környezetben az Újpestet győzték le, így feljebb tudtak kúszni a tabellán.

A borsodiak hét közben Ligakupa-meccset játszottak, és 3-1-es győzelmet az MTK ellen arattak. A találkozón kétszer is a kapuba talált a Diósgyőr fiatal támadója, Bacsa Patrik, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy az MTK elleni első félidővel elégedett, de a második játékrészben ő és csapat is kiengedett egy kicsit.

– Elsősorban örülök, hogy nyertünk, és hogy sikerült betalálnom, ráadásul nem is egyszer. Az első félidővel abszolút elégedett vagyok, utána kicsit visszavett a csapat is és én is. A lényeg azonban, hogy sikerült nyernünk, és az első félidőben jól is játszottunk. Örülök a győzelemnek és a góloknak – mondta a 21 éves csatár.

A DVTK együttese számára nehezen indult a bajnokság, de a fiatal játékos szerint most átfordultak a dolgok, és a szerencse is melléjük szegődött.

– Véleményem szerint most kezdett összeérni a csapat. Mindenki maximálisan koncentrál a feladatokra, de ezzel korábban sem volt probléma. A bajnokság elején talán szerencsénk sem volt, vezettünk a találkozókon, aztán a végén kaptunk gólt. Úgy gondolom, hogy most átfordult ez a dolog. Nem csak szerencsénk van, hanem jól is játszottunk a legutóbbi összecsapásokon, és remélem, hogy tudjuk is folytatni ezt.

Bacsa Patrik a múlt héten az U21-válogatottban is szerepelt, amely Bosznia-Hercegovina korosztályos csapatával mérkőzött Európa-bajnoki selejtezőn. A diósgyőri támadó a 4-1-re megnyert meccs hajrájában lépett pályára.

– Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a bosnyákok ellen, az első félidőben meg is szerezték a vezetést. A második játékrészben aztán tudtunk váltani, és már sokkal jobban futballoztunk. Úgy gondolom, hogy összességében jobbak voltunk az ellenfelünknél, így lett négy-egy a vége. Fontos győzelmet arattunk, hiszen a folytatásban is nehéz összecsapások várnak ránk – mondta a diósgyőriek csatára.

A miskolciak a hétvégén az újonc Puskás Akadémiával csapnak össze idegenben. A hórihorgas csatár szeretné folytatni a kéthetes szünet előtt megkezdett jó sorozatot.

– Mindenhova győzni megyünk. A Puskás ellen is szeretnénk folytatni a jó sorozatot, amit a két hetes szünet előtt megkezdtünk.

A Diósgyőr az utolsó pillanatokban két remek játékost is igazolt, hiszen a válogatott védő, Debreceni András, és az eddig jobbára külföldön futballozó Futács Márkó is csatlakozott a gárdához, és a szerdai Ligakupa meccsen pályára is léptek. Bacsa Patrik szerint mindketten beilleszkedtek, és hasznára lesznek a csapatnak.

– Úgy gondolom, hogy abszolút sikerült beilleszkedniük, a Ligakupa meccsen is teljesen jól játszottak. Nem hiába igazolta őket a klub, és biztos vagyok benne, hogy a hasznára lesznek a csapatnak – mondta Bacsa.

Olvasói sztorik