NB I

Önerőből is tud nyerni a Diósgyőr

A DVTK hazai környezetben 2-0-ra legyőzte az Újpestet az élvonal hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-0 (1-0)
Diósgyőr, 6000 néző. Játékvezető: Németh Á.
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Huszics – Takács P. (W. Alves, 71.), Abdouraman (Bacsa, 59.), Kosztics – Nikházi (Gosztonyi, 81.), Tisza T., Barczi. Edző: Tomiszlav Szivics
Újpest: Balajcza – Ligot, Mihajlovics (Litauszki, 43.), Juanan, Anton – Balogh B., Vasziljevics, Simon K. – Tshibuabua (Horváth R., 71.), Kabát, Ahjupera (Lázár B., 58.). Edző: Kozma István, Marc Leliévre
Gólszerzők: Kosztics (36.), Kádár (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Elek Ákos, a fővárosiaktól Szankovics, Toricska, Sztaniszavljevics, Proesmans, Molnár Sándor és Vermes Krisztián is hiányzott sérülés miatt.

A kezdés után azonnal támadásba lendültek a csapatok. A harmadik percben Tisza Tibor szabadrúgását Balajcza kiütötte, ez volt a meccs első izgalmas jelenete. Aztán megvillant az Újpest is: Simon Krisztián átemelte a labdát Rados kapuson, de a gólvonalról a becsúszó Huszics óriásit mentett. A nyolcadik percben Balogh Balázs szöglete után lőtt Vasziljevics lőtt, de Huszics megint mentett a kapufánál. A másik oldalon Ahjupera távoli lövése célt tévesztett.

A 16. percben Simon kísérlete után Rados nagyot védett. Újpesti részről Juanan előrevágta a labdát, Rados toporgott, a lehulló játékszert azonban Ahjupera hatalmas helyzetben nem tudta megszelídíteni. Kemény összecsapások és erőszakos játék kísérte a mezőnyben zajló küzdelmet, az iramra és a helyzetekre nem lehetett panasz. Aztán a 36. percben jött a gól is: Abdouraman tekert középre, az érkező Zoran Kosztics pedig gyönyörűen bombázott a hálóba (1-0).

A 37. percben Kosztics és Huszics összjátéka után utóbbi passzolt a kapu elé, de Barczi egy hajszállal lemaradt a labdáról. Négy perccel később Kosztics ragyogó indításával Barczi ugrott ki, a kifutó Balajcza mellett el akarta emelni a labdát, de a kapus a tizenhatoson kívül látszólag kézzel, valójában fejjel mentett. A játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

A második félidő elején növelte előnyét a házigazda: Tisza szabadrúgásába Kádár Tamás belecsúsztatott, Balajczi pedig már nem érte el a jobb sarokra tartó fejest (2-0). Az 55. percben Kabát szabadrúgása okozott veszélyt, mert Rados csak kiütni tudta a labdát. Az újpestiek próbáltak nagyobb nyomást helyezni a hazai kapura, kevés sikerrel. A hazaiak bízhattak a kontrákban a veszélyes Barczi, Nikházi páros révén A hazaiak többet birtokolták a labdát, sőt Bacsa még egy lesgólig is eljutott, a vendégek becsületgóljára nem sok esély mutatkozott.

A hetvenedik percben Vasziljevics kapott labdát 14 méterre a kaputól, de a veszélyes szituációban Vadász szépen szerelte. A diósgyőri védőfallal nem nagyon tud mit kezdeni az ötlettelenül próbálkozó vendégcsapat. A 83. percben Vasziljevics fejelt a kapu fölé egy szabadrúgást követően.

Mivel több találat már nem született, a diósgyőriek a pápai öngólnak köszönhetően megnyert előző meccsük után bizonyították, hogy önerőből is képesek győzni.

– Az elején nehézkes volt a DVTK játéka, de végül nem forgott veszélyben a győzelem, és megérdemelten tartotta otthon a három pontot a csapat. Eleinte pontatlanok voltak, az utolsó passzok sem sikerültek, de a gól átlendítette a holtponton az együttest, és onnantól kezdve megfordult minden. A szurkolók legfőképpen a győzelmet fogadják el, ezért nagyon jót tesz a Diósgyőrnek ez a hazai siker – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr egykori kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője.

Olvasói sztorik