NB I

Bosnyák igazolás Újpesten

A 22 éves szélső, Aszmir Szuljics az FK Sarajevo csapatától érkezett a Megyeri útra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután a két klub megegyezett egymással, szerdán aláírta 2016. június 30-ig érvényes szerződését az Újpest FC-hez Aszmir Szuljics, akinek játékjogát az FK Sarajevo együttesétől vásárolta meg a magyar klub.

A 22 éves játékos pályafutása az FK Butmir csapatánál kezdődött, majd 2010-ben igazolt hazája egyik legnépszerűbb és legsikeresebb klubjába. Az U21-válogatottban is bemutatkozó szélső már egészen fiatalon az FK Sarajevo meghatározó játékosává vált, az elmúlt három évben 75 bajnokin tíz gólt szerzett és hét gólpasszt adott az első osztályban. Emellett 14 alkalommal Európa Liga-selejtezőkön is pályára lépett, ezeken négyszer volt eredményes és három gólpasszal büszkélkedhet.

A jelenlegi szezonban négy bajnokin egyszer volt eredményes, emellett négy EL-selejtezőn is játszott. A bosnyák labdarúgó szombaton még pályára lép az FK Sarajevo színeiben az FK Olimpic elleni rangadón, ám vasárnap már Újpestre utazik., és amennyiben minden a tervek szerint alakul, szerdán a Ligakupában be is mutatkozhat lila-fehérben – írja az Újpest FC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik