NB I

Három és fél évet kapott a focihuligán

Első fokon börtönbüntetésre ítélte a bíróság az Újpest-szurkolót, aki csatornafedelet dobott a rendőrök felé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Blikk beszámolója szerint a 22 éves F. Dávid (22) a találkozót követően csatlakozott a tüntető drukkerekhez, majd felkapta a 21,4 kilogrammos rácsot, és a tömegbe dobta. Két rendőr sérült meg, az egyik a fején és a karján, a másik csak a karján.

– Nagyon megbántam, amit tettem, és szeretném, ha a bíróság nem velem statuálna példát – mondta az utolsó szó jogán a fociszurkoló. A bíróságot nem hatotta meg az Újpest-drukker, mert Gimesi Ágnes, a bírói tanács elnöke szerint F. Dávid leginkább azért mutatott megbánást, mert tisztában volt azzal, milyen büntetés vár rá. A vádlottat bűnösnek találták felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, ezért három év hat hónap börtönt kapott. Leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető szabadlábra.

A törvény szerint 2-12 évre ítélhették volna F. Dávidot. Enyhítő körülménynek vették, hogy a drukker szívbeteg, míg súlyosbításként szerepelt az indoklásban, hogy a férfi erősen ittas volt, valamint többször is büntették erőszakos bűncselekmény miatt. A szurkolót négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint ugyanennyi ideig egyetlen mérkőzésre sem látogathat ki, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség szervez.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, súlyosbítást kért, míg F. Dávid és ügyvédje bízik az enyhítésben. Az Újpest-drukker a további eljárásig előzetes letartóztatásban marad.

Olvasói sztorik