NB I

Előzetesbe került az újpesti huligán

Hűvösre tették azt a drukkert, aki szombaton egy csatornafedelet dobott a rendőrsorfalba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a fiatalembert, aki a szombati Újpest–Paks bajnoki mérkőzés után egy csatornafedelet dobott a rendőrsorfalba. A körülbelül 15-20 kilogramm súlyú vasdarab két rendőrt talált el, egyiküknek a válla, a másiknak pedig a karja sérült meg könnyebben. A tettes elmenekült, de másnap elfogták – hangzott el az RTL Klub híradójában.

Tucatnyi szurkoló gyűlt össze a stadion egyik kapujánál a mérkőzés után. A vereség miatt feldühödött hazai drukkerek kisebb csoportja folyamatosan szidta és provokálta a rendőröket. A rendőrségi felvételeken látni, hogy a gyanúsított – mintha csak egy láda sört cipelne – egy aknafedéllel a kezében a stadion felé sétál. Közben folyamatosan kiabál, majd egyszerűen besétál a többi szurkoló közé a kapun át, egyenesen a rendőrökig.

A gyanú szerint a 22 éves gödi fiatalember a körülbelül 15-20 kilós vasdarabot a rendőrök felé dobta. Egyiküknek a nyakát és a vállát találta el, majd egy másik rendőr karjának csapódott. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek, a támadó pedig elfutott. Szerdán már három rendőr kísérte a bíróságon, a pólójával megpróbálta eltakarni az arcát, kevés sikerrel… A rendőrség vasárnap fogta el, s most egy ideig börtönben marad.

– A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását – mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért dobta meg a rendőröket, ezt a kihallgatásán nem árulta el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik