NB I

Nagy gát szakadt át

A Kaposvár ellen gólt szerző Lázár Bence érezte, hogy jó úton halad, és hosszú idő után újra a kapuba fog találni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt pénteken a Kaposvár otthonába látogatott az Újpest az OTP Bank Liga negyedik fordulójának nyitómeccsén. A találkozón a vendégek szerezték vezetést, de a még nyeretlen somogyiak a második félidőben megfordították az állást. Néhány perccel a vége előtt aztán egyenlített az Újpest, a találatot az a Lázár Bence szerezte, akit csak néhány perccel korábban küldött pályára Kozma István, és akinek elhúzódó sérülése miatt hosszú idő után sikerült újra a hálóba találnia az NB I-ben.

A fiatal támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy összességében elégedettek lehetnek a megszerzett egy ponttal.

– Nem volt könnyű meccs, de az első félidő alapján úgy gondoltam, hogy rászolgálunk a győzelemre – mondta Lázár Bence. – Aztán a második játékrészben érthetetlenül megint visszahúzódtunk a saját térfelünkre, és borítékolható volt, hogy gólt kapunk. Ráadásul rögtön kettőt kaptunk, én pont akkor álltam be, amikor a hazaiak a másodikat lőtték, s így kettő-egyre vezettek. Akkor már szinte három csatárral rohamoztunk, és meg is lett az eredménye egy szép akció végén. A legvégén majdnem sikerült megnyernünk a találkozót, volt egy komoly lövésem, de sajnos nem lett gól. Összességében így, hogy a Kaposvár közben fordítani tudott, talán az egy pont sem olyan rossz eredmény.

A 22 éves támadó több mint egyéves kihagyás után tért vissza tavasszal a pályára, de gólt azóta még nem sikerült szereznie, így most nagy gát szakadt át benne.

– Volt egy nagyon komoly gerincműtétem, tizenhárom-tizennégy hónapig egyáltalán nem játszottam, csak a rehabilitációról szólt az egész – mesélte Lázár Bence. – Utána szerepeltem először tétmeccsen, de azóta elég kevés lehetőséget kaptam. Az utóbbi három mérkőzésen azonban már éreztem, hogy mindenképpen jó úton haladok, és meglesz ez a gól. Sikerült is végre betalálnom, nagy gát szakadt át, de szeretném, ha ez csak a kezdete lenne valaminek újra.

A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó szerint több pontot is elhullajtottak már az idei bajnokságban, de még így is jónak mondható az Újpest szezonkezdete.

– Úgy gondolom, hogy három vagy négy pont mindenképp benne maradt az eddigi meccseinkben – szögezte le Lázár. – A Honvéd és a Paks elleni meccset meg kellett volna nyernünk, és akkor előrébb állnánk a tabellán. Azonban az idei rajtunk az utóbbi három-négy év szezonkezdeténél mindenképp jobb, és ugye az idény előtt mindenki temetett minket. Ha a hétvégén nyerünk a Mezőkövesd ellen, akkor ezt egy viszonylag jó szezonkezdésnek lehet nevezni, hiszen idegenben még veretlenek vagyunk.

A lila-fehérek a következő fordulóban az újonc Mezőkövesdet fogadják, Lázár Bence szerint csakis a győzelem az elfogadható eredmény a találkozón.

– A Mezőkövesd nagyon kétarcú csapat, hiszen Kecskeméten hatot rúgtak, de azon kívül gólt sem szereztek még – beszélt a borsodiakról az újpesti csatár. – Mindenképpen egy támadó együttesről van szó. Fiatalokból állnak, Véber György pedig szenvedélyes edző, és biztos vagyok benne, hogy Újpesten támadófocit fog játszatni. Szerintem ki-ki meccs lesz, de úgy gondolom, jól felkészültünk belőlük, és csak a győzelem elfogadható számunkra. Hazai pályán még nem nyertünk ebben a szezonban, ez szeretnénk megszakítani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik