NB I

Újult erővel áll munkába

A frissen igazolt Debreceni András szerint egy fiatal, sikerre éhes csapat van kialakulóban Miskolcon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden látott napvilágot a hír, miszerint a Diósgyőr együttesénél folytatja pályafutását Debreceni András. A 24 éves középhátvéd a Bp. Honvéd csapatától érkezett Miskolcra. A kispestieknél sokáig alapember és csapatkapitány is volt, de miután bejelentette, hogy nem kíván szerződést hosszabbítani, kegyvesztetté vált, és a tartalékcsapattal készült. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó védő a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, már a télen is szó volt róla, hogy a DVTK-ban folytatja pályafutását.

– Már a télen is szóba került, hogy Diósgyőrbe igazoljak, de most jött el az ideje. Nagyon szimpatikusak voltak számomra az itteni dolgok. Igazából könnyen megtudtunk egyezni, és örülök most már, hogy itt lehetek – mondta Debreceni.

A U20-as világbajnoki bronzérmes védő hosszú időt töltött a Honvéd tartalékcsapatánál, tehát komoly tétmérkőzésen nem szerepelt. Őt azonban nem viselte meg a mellőzöttség.

– Természetesen nem volt jó érzés, de próbáltam inkább arra koncentrálni, hogy ez lelkileg megerősítsen. Sok tapasztalatot szereztem és újult erővel vetem magam bele a munkába.

A fiatal védő csak a szép dolgokra próbál emlékezni a Bp. Honvédnál töltött időszakból.

– Nyertem két kupát a Honvéddal, ami azelőtt hosszú ideig nem sikerült a klubnak. Sokszor játszottunk a nemzetközi porondon is, illetve én a kispestieknél kezdtem a labdarúgást, és a Honvédban játszottam le több mint százhúsz NB I-es meccset, úgyhogy mindenképp pozitív emlékeket őrzök. Ilyenkor csak a szépre próbál emlékezni az ember – mesélte Debreceni András.

Az egyszeres magyar válogatott hátvéd szerint Diósgyőrben egy fiatal, sikerre éhes gárda van kialakulóban, és minden feltétel adott ahhoz, hogy egy kimagasló eredményt érjenek el a bajnokságban.

– Egy gyakorláson vagyok túl a csapattal, ebből túl sok következtetést még nem lehet levonni. Azt azonban lehet látni, hogy egy fiatal, sikerre éhes gárda van kialakulóban, és minden feltétel adott ahhoz, hogy egy kimagasló eredményt érjünk el – szögezte le a DVTK legújabb szerzeménye. – Nagy meglepetés nem ért, már dolgoztam együtt Szivics mesterrel, és a játékosok közül is sok mindenkit ismerek. Egymás ellen is sokat szerepeltünk, és az utánpótlás-válogatottakból is vannak ismerős arcok. A beilleszkedéssel biztosan nem lesz problémám.

A DVTK a következő fordulóban az Újpest együttesét fogadja. Debreceni András szeretne ott lenni a pályán, és hazai környezetben mindenképp győzelemre számít.

– Természetesen szeretnék pályára lépni az Újpest ellen, hiszen mindig játszani akar az ember minél előbb, de ezt majd a mester fogja eldönteni – vélekedett a középhátvéd. – Mindenképpen győzelemre számítok. Biztos vagyok benne, hogy egy jó hangulatú mérkőzés lesz, mindkét csapatnak szüksége van a három pontra. Úgy gondolom azonban, hogy a Diósgyőrnek hazai pályán mindenki ellen a három pont megszerzése érdekében kell felmennie a pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik