NB I

Puskaporos a levegő Diósgyőrben

Szurkolói balhé várható az Újpest elleni meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem szeretnénk vészmadarak lenni, és nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, de nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapok feszültsége mára konfliktusközeli állapotot teremtett a diósgyőri szurkolók körében.

Tavasszal a kötelező szurkolói regisztráció elleni tiltakozással kezdődött a drukkerek elégedetlensége, csapatuk rossz szereplése csak olaj volt a tűzre. Kedvenc spanyol játékosaik távozása fokozta a keserűségüket, s nyáron már az újpestiek emblematikus figurája, Kovács Zoltán sportigazgató érkezését is nehezményezték.

Az amigeleken.hu szurkolói oldalon olvasható levélváltásból kiderül, hogy a Gourmands Diósgyőr elnevezésű szurkolói csoport tagjai Dudás Hunor ügyvezetőn és Kovács Zoltánon kívül az újdonsült csapatkapitányra, Tisza Tiborra haragszanak leginkább. Az ő számlájára írják a Luque, Fernando, Gallardo trió megfúrását, ezért szidalmazzák minden mérkőzésen saját csapatuk játékosát.

„Tisza Tibor, a pályán tanúsított viselkedéseddel, a pályán kívüli furkálódásaiddal többször bizonyítottad, hogy nem érdemled meg a csapatkapitányi karszalagot, ahogy a DVTK címeres mezét sem. A mi szemünkben soha nem leszel a DVTK kapitánya” – írják a drukkerek.

A hozzászólásokból kiderül, hogy a szurkolók célpontja a fentieken kívül Nikházi Márk, Barczi Dávid, Takács Péter (őt köpték le Győrben), sőt Leisztinger Tamás tulajdonos is. Őket is szalonképtelen lelátói rigmusokkal támadják minden meccsen.

Az összes közül a legtanulságosabb az első olvasói kommentár, amely így szól: „Ebből balhé lesz előbb-utóbb. Akár pont most, szombat este. Az ellenfél is aktuális. Újpest…”

Olvasói sztorik