NB I

Nem csitul a Rudolf-ügy

Kovács Zoltán szerint Diósgyőrben senki nem mondta, hogy Rudolf Gergely a felelős...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK sportigazgatója, Kovács Zoltán vasárnap este a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában beszélt a klubnál kialakult helyzetről, és reagált a jelenlegi, illetve a korábbi miskolci játékosok megnyilvánulásaira – írja a Borsod Online.

A múlt héten a DVTK szabadlistára tette Rudolf Gergelyt és Seydit. A magyar válogatott csatár Facebook-bejegyzést fogalmazott meg, amelyben élesen bírálja a klubvezetést. Nyilvánvalóvá tette, nincs megelégedve a helyzetével, és kifejtette: szerinte bűnbaknak van beállítva. Rudolf a bejegyzésről előre szólt Kovács Zoltánnak, aki megkérte, hogy csak a Kecskemét elleni bajnoki után hozza ezt nyilvánosságra. A játékos így is tett, ezt nagyon köszöni a sportigazgató, de a tévéműsorban reagált annak tartalmára.

– Mindenki ezen dolgozik hetek óta, már a döntés előtt is próbáltuk több csapattal felvenni a kapcsolatot, külföldön és Magyarországon egyaránt. A lehetőségekről mindig tájékoztattam Gergőt, de nyilván jogában áll megszólalni. Azt ő is elismerte, hogy megkereste a klubvezetést, hogy szeretne távozni – nyilatkozta Kovács Zoltán, amikor arról kérdezték, Rudolf vajon miért érezte szükségét annak, hogy megszólaljon, és a vezetők mit tesznek a helyzet megoldásáért.

– Nem emlékszem olyan nyilatkozta, ahol bárki Rudolf Gergőt egyénileg felelőssé tette volna a Diósgyőr szerepléséért. Főleg úgy, hogy az első három mérkőzésen játszott, az első két mérkőzés után jókat írtak a csapatról, bár Debrecenben valóban beleszaladtunk egy nagy vereségbe – mondta a sportvezető a felelősség kérdéséről.

Rudolf nehezményezi azt is, hogy nem edzhet a csapattal.

– Erkölcsi okot adott azzal, hogy azt mondta, szeretné elhagyni a csapatot – indokolta ezt a döntést Kovács, majd hozzáfűzte: Tomiszlav Szivics szava volt a döntő, de bízik a döntésében, mert egyetlen edző sem szeretne olyan játékossal dolgozni, aki kijelenti, nem tud, és nem is szeretne a csapatában játszani.

Rudolffal egy időben a miskolci közönség kedvence, José Luque is kritikával illette a klubvezetést. Ő a saját, és Francisco Galladro szerződéshosszabbításával kapcsolatban írt. Kovács Zoltán elmondta, nem ismeri személyesen Luquét és az ügyét sem, de Dudás Hunor a közeljövőben válaszol majd a spanyol játékos bejegyzésére. Gallardóval a tárgyalást nem Kovács Zoltán kezdte, de ő fejezte be, és már egy hónapja a klubnál volt, amikor a spanyol felrúgta a szóbeli megállapodást.

– Tudom, mi volt a megállapodás, amit ő elfogadott, majd azon próbált még egyet csavarni – mondta Kovács, és a csavar tárgyát is megnevezte. – Ennek anyagi részletei vannak.

A két egykori spanyol légiósról a sportigazgató úgy vélekedik, hogy most Spanyolországban jól megbeszélik a történteket, és visszafelé mutogatnak. Úgy gondolja, régen elég volt jól játszani, hogy szeressék az embert, és nem kellett ilyen bejegyzéseket írni.

A diósgyőri szurkolók az amigeleken.hu honlapon több kérdést is összeírtak Kovács Zoltánnak, ezek közül idézünk: „Igazak a hírek, hogy Kádár Tamás lemondott a csapatkapitányi tisztségről, ezért lett Tisza Tibor a kapitány a Kecskemét ellen? Igaz-e, hogy késésben vannak a fizetésekkel?”

Olvasói sztorik