NB I

„Mindent megtettünk az ő érdekében”

Rudolf Gergelyről és további diósgyőri tabutémákról is beszélt Tomiszlav Szivics a sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a DVTK, amelyen csak Tomiszlav Szivics vett részt. A vezetőedző természetesen nem kerülhette ki a Rudolf Gergelyre vonatkozó kérdéseket.

– Rudolf egy nagyon jó játékos, akinek van lemaradása. A hozzáállására és a munkájára nem volt panasz. Kétszer annyit foglalkoztunk vele, mint a többiekkel. A győri meccs utáni bejelentése számomra is egy ütés volt, amire nem számítottam. Azt mondta, nem érzi itt jól magát, nincs, akivel jól együttműködjön. Mi meg azt mondtuk, hogy segítsünk rajta, és találja meg önmaga számára az önmegvalósítást – idézi Szivics mondatait a diósgyőri szurkolók honlapja, az amigeleken.hu.

Hogy a csatár miért nem érezte jól magát ebben a közegben, arra a vezetőedző nem tudott válaszolni, viszont arra a felvetésre érdekesen reagált, miszerint 18 bajnoki meccsen csak egy gólt szerzett.

– Akkor megkérdem, meddig kellett volna még várni? Ez egy profi világ. Én és a stáb napi tizenöt órát foglalkoztunk vele. Mindent megtettünk az ő érdekében. Ha bármiben én nem voltam jó vele kapcsolatban, akkor rúgjatok fenékbe. Három meccset játszott, lehet, hogy nem is kellett volna játszania – tűnődött Szivics.

A sajtóbeszélgetésen ismét szóba került, hogy kiszivárogtak más nevek is az öltözőből (Elek Ákos, Kádár Tamás).

– Én hálószobatitkokat nem árulok el, ez mindenkinek a privát szférája – jelentette ki Szivics, aki ezúttal is azzal viccelődött, hogy a fiatal kapus, Gelei Vince játszik majd csatárt, de ez a poén a szurkolóknak nem tetszett. – Lehet, hogy úgy fogunk játszani, mint a Róma: csatár nélkül. Én kértem csatárt, és más posztra is játékost, de nincs. Én mondtam, hogy játékos kell. Hogy ki, jó kérdés. Most már nekem is… Az idő megy, én pedig egy edző vagyok, akinek válaszolni kell a kérdésre. Azt, hogy mást fogunk játszani szombaton, azt garantálom – magyarázta a vezetőedző.

Tomiszlav Szivics azt nem volt hajlandó elárulni, hogy Tisza Tiboron kívül ki játszik még csatárt, de kijelentette: a téli felkészülés után már biztosan nem lesznek fizikai problémák a keretnél, majd a játékosok morális állapotáról adott helyzetjelentést.

– Az öltözői hangulattal nincs baj, a munkával nincs baj, vidámak a játékosok, nem esett rosszul nekik, amit én vártam tőlük. Nekünk olyan játékosok kellenek, akik akarnak. Nem olyanok, akiket ennyi fizetésért még simogatni meg pátyolgatni kell. Profi világról beszélünk? Akkor még meddig fogunk itt félrebeszélni? – tette fel a költői kérdést a Diósgyőr edzője.

Érdemes elolvasni a teljes cikket, ide kattintva!

Olvasói sztorik