NB I

A nap híre: Rudolf Gergely kirúgása

Vélhetően ő volt az, akit saját szurkolója leköpött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a keddi nap híre, miszerint a gyenge bajnoki rajt két áldozata, Rudolf Gergely és Seydi szabadlistára került Diósgyőrben, tehát megfelelő ajánlat esetén távozhatnak:

A téli szünet időszakában volt egy összeállításunk, amelyben olyan magyar játékosokról beszéltünk, akik külföldön futballoztak, kisebb-nagyobb sikereket értek el, de hazatértek. Rudolf Gergely ő azok közé tartozik, aki sikeres volt külföldön, hiszen nem Albániában, hanem a francia, az olasz és a görög bajnokságban játszott. Erwin Koeman idejében a válogatott alapemberének számított, és Egervári Sándor is számított rá, illetve számítana jelenleg is, mert annyira nem állunk jól támadószellemű játékosokkal. Rudolf Gergelyt luxus lenne elfelejteni válogatott szinten.

Amikor hazatért, azt mondtam, hogy a Diósgyőr egy optimális helyszín lesz számára, hiszen a feltételek adottak, az infrastruktúra normális, anyagi problémák nincsenek, küszöbön áll a stadionfejlesztés, és további válogatott játékosokat igazoltak. Azt nyilatkoztam, jó ugródeszka lesz a DVTK a játékos számára, és biztos, hogy játszik még külföldön.

Ehhez képest mellbe vágott a klub keddi híre. Bár a debreceni meccs 4-0 lett, tehát tény, hogy a diósgyőri góllövőket nem kellett felsorolni, nagyon kíváncsi vagyok, minek kellett lejátszódnia, hogy Rudolf Gergely és Seydi legyenek a rossz szereplés áldozatai.

Ha Rudolf Gergely nem érzi jól magát a klubnál, és a közelmúltban ő kezdeményezte a távozását, akkor adódik a kérdés: a győri meccs utáni szurkoló-játékos összetűzésnek ő volt az egyik szereplője, aki a pacsizás közben azt a bizonyos köpést elszenvedte. Diósgyőrben egyetlen játékosnak sincs középút: vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem szeretik. Rudolf bármelyik magyar csapatba beférne, de az biztos, hogy a DVTK-nál nagyon nem ment neki. Bár megkérdezem: mióta ő odakerült, kinek megy?

Értem, hogy őt kiáltják ki bűnbaknak, mert nem érzi jól magát és nem tud felpörögni. Ebben nyilván ő is hibás, de valószínűleg más is. Hiszen fel kell pörgetni! Jobb és bal lábban egyaránt kiválóan lő, több nyugat-európai csapatban szerepelt, válogatott meccseken perdöntő gólokat lőtt, robbanékony, dinamikus, ráadásul eléggé intelligens, értelmes srác is. Abban is keresni kell hibát, aki nem tud vele szót érteni…

Seydi szintén a közönség kedvence volt. Ha ránézek, mindig az jut eszemben, hogy képes lenne Budapestről hazavinni a csapatot a hátán, hiszen közel két méter magas, csupa izom, ráadásul nem ügyetlen játékos. A magyar NB I-ben elfér, Szivics csapatában nem… Mondjuk, ezt talán már a nyári felkészülés során látni lehetett, és korrektebb lett volna akkor közölni vele.

Anyagilag nincs probléma a klubnál, két játékost gyorsan igazolniuk kell. De ha sikerül is pótolniuk Rudolf Gergelyt és Seydit, valami akkor sem stimmel a klubnál…

Olvasói sztorik