NB I

Újra lehet pacsizni Diósgyőrben

Azonosították és kitiltották a stadionból azt a DVTK-szurkolót, aki Győrben leköpte Takács Pétert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győri ETO Park biztonsági kamerái által rögzített felvételek elemzésének segítségével sikerült azonosítani azt a személyt, aki a Diósgyőr vendégjátéka után inzultálta az egyik vendégjátékost. Az azonosítást követően hat hónapra kitiltották őt a diósgyőri stadionból.

A DVTK játékosai, a szakmai stáb tagjai és minden dolgozója elfogadja a jogos kritikát, de a klub értékrendje szerint megengedhetetlen, hogy ez a kritika fizikai inzultussal párosuljon – írja a klub honlapja. Konkrétumokat nem említenek, de a Rangadó.hu úgy tudja, hogy egy diósgyőri szurkoló a pacsizás közben leköpte Takács Pétert.

Az elmúlt időszak biztonsági fejlesztéseinek köszönhetően sikerült azonosítani és hat hónapra kizárni az elkövetőt. Bízunk benne, visszatartó ereje lesz a kizárásnak, soha többet nem fordul elő hasonló eset és nem kényszerülünk hasonló szankcióra – áll a DVTK közleményében.

Az ügy megnyugtató lezárását követően nem szükséges, hogy a teljes szurkolótábor szenvedje meg egyetlen ember tettét. Mától ismét lehetőség nyílik arra – amennyiben a szurkolók igénylik –, hogy a mérkőzések után régi szokás szerint egy kézfogással, pacsival köszönjék meg a drukkerek a játékosok teljesítményét.

Hogy lesz-e igény a pacsizásra, az hamarosan kiderül, hiszen a Diósgyőr szombat délután a Kecskemét ellen igyekszik megszerezni szezonbeli első győzelmét.

Olvasói sztorik