NB I

Leköptek egy diósgyőri focistát?

Betiltották a pacsizást a DVTK-nál. Talán azért, mert egy szurkoló leköpte az egyik játékost?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délelőtt érdekes közlemény jelent meg a DVTK honlapján:

Régi kedves diósgyőri szokás – amit lassan az ország több más csapata is átvett –, hogy a mérkőzés végén a játékosok kézfogással, pacsival köszönték meg a szurkolóknak a biztatást.

A szurkolók elmesélése szerint a gyerekek sokszor a meccs utáni negyedóra miatt járnak ki a stadionba, amikor együtt lehet ünnepelni a játékosokkal, kezet lehetett rázni velük, megsimogatni a mezüket.

Ezt az élményt tették néhányan tönkre.

Legnagyobb sajnálatunkra a pacsizás hagyományát kénytelenek vagyunk bizonytalan időre felfüggeszteni. Tisztában vagyunk vele, hogy döntésünk sok ezer diósgyőri szurkolónak okoz csalódást, de nincs más választás.

A múlt héten a bajnokcsapat otthonában győzelemmel felérő döntetlent ért el a csapat. A mérkőzést követően a szurkolók hívták ünnepelni a játékosokat a kerítéshez, akik örömmel mentek, mint mindig. Azonban a lelátón egy – hangsúlyozzuk, nem mindenki, de még csak nem is egy kisebbség, hanem egyetlen egy – magáról megfeledkezett ember olyat engedett meg magának, ami nagyon messze áll az emberi normáktól. Természetesen a DVTK játékosai, a szakmai stáb tagjai és minden dolgozója elfogadja a kritikát, de csak kulturált körülmények közt.

Korábban is előfordult, hogy atrocitás érte a kerítéshez kimenő játékosokat, de a győri az utolsó csepp volt a pohárban. Hiába egymillió kézszorítás, biztató vállveregetés, dicséret, ha közben ilyen esetek fordulnak elő. A győri mérkőzés után összeült a klubvezetés, a szakmai stáb és a játékosbizottság, és közösen azt a döntést hozták, hogy határozatlan ideig más módon köszönik meg a szurkolóknak a buzdítást.

Továbbra is nagyra becsüljük azt a támogatást, amit a lelátóról kap a csapat, ha lesz rá alkalom – akár már az MTK elleni mérkőzést követően is –, biztosan tiszta szívből köszönik a játékosok, de nem pacsizással. Kérjük szurkolóink megértését!

Bízunk benne, a forma változik, de tartalom marad, és a fizikai kontaktus nélkül is egymásra talál csapat és szurkolótábora és még sokszor lesz alkalmunk közösen ünnepelni.

A DVTK legutóbbi sajtótájékoztatóján Tomiszlav Szivics vezetőedző a szurkolókról, illetve a győri viselkedésükről is beszélt.

– Szuper volt, tényleg, le a kalappal a buzdításuk előtt – mondta a Diósgyőr edzője. – Viszont volt egy szurkolói reakció, ami nekem nem volt szép. Amikor mindenki kiteszi a szívét, a lelkét a pályán, akkor nem szabad bántani senkit sem. Én vagyok az edző, nekem védenem kell a játékost, de ugyanilyen fontos a szurkoló is. Az ankéton elmondtam, szeretni és tisztelni kell a másikat, amíg a munka olyan, addig nem kellene köpködni senkit sem. Különben a tábor a legnagyobb ok, amiért vártam nyáron a Diósgyőr hívását…

Olvasói sztorik