NB I

Nikházi kihagyhatja az MTK-meccset

A 24 éves középpályás betegséggel küzd, de bízik benne, hogy bizonyíthat volt csapata ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén nyáron igazolt az MTK együttesétől Diósgyőrbe a 24 éves Nikházi Márk. A korábbi utánpótlás-válogatott játékos nem játszott annyit a fővárosiaknál, amennyit szeretett volna, ezért döntött úgy, elfogadja a miskolciak ajánlatát. A DVTK az OTP Bank Liga nyitófordulójában a bajnok Győri ETO otthonában szerepelt, és Nikházi csereként beállva debütálhatott új klubjában.

– Nagyon örülök, hogy játszhattam a mérkőzésen, hiszen pont Győrben kezdtem a pályafutásomat, az ETO-nál nevelkedtem, ezért különösen fontos volt számomra, hogy pályára léphessek – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére a középpályás. – Nem mondom, hogy csalódott vagyok, mert a bajnok otthonából elhozni egy pontot nem rossz eredmény, de mindannyian nyerni szerettünk volna. Úgy gondolom, mindenki keményen dolgozott a sikerért, és megérdemeltük volna a győzelmet.

A DVTK a következő fordulóban éppen Nikházi volt csapatát, az MTK-t fogadja hazai pályán. A középpályás a héten belázasodott, és még nem is tudott együtt edzeni a társaival, de bízik benne, hogy ennek ellenére bizonyíthat volt klubja ellen.

– Sajnos én most nem edzettem a csapattal, mert lázas voltam a héten, és még ma is az vagyok – mesélte Nikházi. – Nem tudom még, hogy pályára léphetek-e a mérkőzésen, de bízom benne, hogy addigra meggyógyulok. Nagyon szeretnék játszani, ráadásul pont az MTK ellen szerepelünk. Jó lenne bizonyítani a volt csapatom ellen, és úgy gondolom, hogy meg fogjuk őket verni.

Nem Nikházi Márk volt az egyetlen távozója a nyár folyamán az MTK csapatának, hiszen rajta kívül is számos meghatározó játékos távozott a kék-fehérektől, így Garami Józsefnek újfent a fiatal tehetségekhez kellett nyúlnia. A 24 éves középpályást azonban egyáltalán nem lepte meg, hogy a sok távozó ellenére is simán nyert az MTK az első fordulóban a Mezőkövesd ellen.

– Igazából nem nagy meglepetés számomra az MTK győzelme, mert nem mondanám, hogy gyengébb lett a csapat a távozók miatt, inkább csak rutintalanabb. Akik a keretben vannak, ők is tehetséges és remek labdarúgók, csak nincs sok tapasztalatuk az NB I-ben, vagy még semennyi sincs – vélekedett Nikházi Márk.

Olvasói sztorik