NB I

Minden tekintetben döntetlen

Két gólt és két kiállítást hozott a bajnoki címvédő Győr, valamint a vendég Diósgyőr mérkőzése az első bajnoki fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 1. forduló
Győri ETO FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Győr, 2500 néző. Játékvezető: Erdős
Győr: Kamenar – Svec, Lang (Kink, 73.), Djordjevics, Völgyi – Trajkovics (Wolfe, a szünetben), Kamber, Mevoungou – Varga R., Koltai, Martínez (Andrics, 55.). Edző: Pintér Attila
DVTK: Rajics – Vági, Husics, Kádár, W. Alves – Tisza T. (Hanek, 64.), Takács P., Bacsa (Nikházi, 81.), Vági, Rudolf G., Elek Á. – Seydi (Barczi, 62.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Wolfe (78.), illetve Husics (53.)
Kiállítva: Völgyi (42.), illetve Kádár (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyik oldalon Pátkai Máté, Takács Ákos, Dudás Ádám és Kalmár Zsolt hiányzott sérülés miatt, a vendégeknél pedig Abdouraman és Gosztonyi András nem állt rendelkezésre. Diósgyőri részről Zoran Kosztics sem játszhatott, mert nem érkeztek meg a papírjai.

A kezdőrúgást a Rába ETO egykori legendás játékosa, a hatvan esztendős Póczik József végezte el.

A 19. percig kellett várni az első komoly helyzetre, de az majdnem egy öngól volt: Varga Roland beadását Kádár Tamás estében a saját kapuja felé juttatta, Rajics kapus elvetődött, és bravúrral szögletre ütötte a labdát. A félidő első felében az ETO volt aktívabb, több helyzetet dolgozott ki, de a Diósgyőr is veszélyesen futballozott. A 32. percben Völgyi beadását Rajics kibokszolta, de Mevoungou egy jó csellel kapura fordult, ám 14 méteres lövését a vendégkapus ismét kiütötte, ezután pedig elment a labda három hazai játékos között.

A félidő hajrájában Völgyi Dániel két percen belül két sárga lapot kapott, ezért emberhátrányba került a bajnokcsapat. A hosszabbítás pillanatiban Tisza Tibor szögletét Kamenar kiütötte, Takács Péter kapura lőtte, de fél méterrel eltévesztette a sarkot. Az első félidőben többet támadott a hazai csapat, de nem tudta feltörni a Diósgyőr szívós védelmét, pedig három komoly helyzete is volt.

Mivel Völgyin kívül jelenleg nincs versenyképes balhátvédje a győri csapatnak, Martinez vette át a szerepét. A várakozásoknak megfelelően a szünet után rögtön támadólag lépett fel a Diósgyőr, de egy távoli lövéssel majdnem a hazaiak szereztek gólt: az 51. percben Kamber 32 méterről lőtt, de fél méterrel a kapu fölé szállt a labda. Két perccel később emberelőnyét gólra váltotta a DVTK: egy szabadrúgást Senad Husics 22 méterről ellőtt a sorfal mellett, egyenesen a kapu sarkába (0-1).

A 61. percben Seydi 15 méterről, kapásból lőtt, de Kamenár bravúrral védett, az ismétlés pedig az oldalhálóban kötött ki. Egy perccel később Kádár Tamás is begyűjtötte második sárga lapját, tehát ismét létszámegyenlőségnél folytatódhatott a játék. A diósgyőri kiállítás után a hazaiak nagy erővel támadtak, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, sőt a 72. percben egy gyors ellentámadás végén Vági András lőtt 22 méterről óriási kapufát.

A folytatásban előbb Mevoungou csúsztatását fogta vetődve Rajics, majd Wolfe egy kényszerítő után nagy helyzetben, 14 méterről lőtt, de a védők blokkolták a labdát. Érett, és a 78. percben meg is született az egyenlítés: Kamber nagy bedobását Wolfe hat méterről a hosszú sarokba csúsztatta (1-1).

A hajrára minden beleadott a hazai csapat, folyamatosan támadtak a győriek, de igazi helyzetbe a gól után nem kerültek. Több találat már nem esett, így tehát két kiállítást és két gólt hozott a találkozó, a bajnokcsapat és Tomiszlav Szivics új együttese egyaránt egy-egy ponttal rajtolt.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa értékelte a mérkőzést:

Bejelentkezett a Diósgyőr! Arrafelé mindig nagyon szerették a futballt, de sosem tudták eldönteni, mi a baj, miért nem eredményesek. Az első forduló után persze még nem lehet levonni semmilyen következtetést, de felnőttek a feladathoz, nem adták meg a tiszteletet a bajnokcsapatnak, végig a saját focijukat próbálták játszani. Ha ez továbbra is jellemző lesz rájuk, a mezőny üde színfoltjai lehetnek. Szivics érkezésével szemléletváltás történt, és ebből valami jó sülhet ki. Ezúttal is mentek, odatették magukat, és nem sok kellett, hogy meglepetést okozzanak. Én szurkolok nekik!

Nagyon jó meccs volt, a győri kiállítás egyértelmű volt, a másikkal nem kívánok foglalkozni. A hazaiak gyenge támadójátékáról mindent elmond, hogy a DVTK végig veszélyesebb volt a kapura. A vendégek szabadrúgás-gólja gyönyörű volt, az ETO egy bedobás után egyenlített, de sok kidolgozott helyzete nem akadt. Ebben a csapatban több van, talán kidolgozottabb taktikát kellene játszania…

Olvasói sztorik