Hírek

Gyászos kezdés után szép siker

A magyar U21-válogatott 4-1-re megnyerte a Bosznia-Hercegovina elleni Európa-bajnoki selejtezőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyarok az Albánia elleni, idegenbeli sikerrel kezdték a selejtezősorozatot.

A szerda esti meccs kezdése után rögtön támadólag léptek fel a bosnyákok, és a nyolcadik percben egy pontos beívelést, illetve Prcsics fejesét követően megszerezték a vezetést (0-1). A 21. percben Duljevics hét méterről a felső lécre bombázott. A magyarok a 28. percben veszélyeztették először a kaput, de Baráth Botond fejese mellé ment. A 38. percben komoly magyar lehetőség adódott, de Otigba elől szögletre mentettek a bosnyákok. Az első felvonásban hiányzott a kreativitás a magyarok játékából, hiába birtokolták többet a labdát, csak ritkán jutottak el helyzetig.

A második félidőben szerencsére alaposan megváltozott a játék képe: a magyarok játéka gyorsabb, pontosabb, motiváltabb lett. Az ötvenedik percben Szolnoki Roland beadása után Holman Dávid fejelt a hálóba, ezzel egyenlített a magyar válogatott, majd kilenc perccel később Adorján Krisztián szögletét Baráth Botond fejelte a kapuba (2-1). A 71. percben ismét jött egy remek beadás, amit Holman a tizenhatoson belül, két védő között megszelídített, majd a hálóba lőtt (3-1).

A 75. percben egy vendégszöglet után Windecker megcsúsztatta a labdát, Duljevic elemi erővel bombázott az oldalhálóba. A 81. percben Kovács István a földre került a tizenhatoson belül Zakarics mellett, ezért a játékvezető büntetőt ítélt. A Videoton játékosának eltört a kulcscsontja, ezért le kellett cserélni. A tizenegyest Adorján a hálóba bombázta (4-1).

– Nem nagyon kellett semmit mondani a srácoknak a szünetben, mert mindannyian tisztában volt a helyzettel – nyilatkozta a lefújás után Róth Antal szövetségi edző. – A kapott gól után pánikot és hátul bizonytalanságot láttam, nem volt labdakihozatal, nem volt jó teljesítmény. Az első félidő végén már úgy játszottunk, ahogy az elejétől kezdve kellett volna. A második felvonás korai gólja megnyugtatta a csapatot. Minden elismerésem a játékosaimé, le a kalappal előttük, hogy megfordították a meccset. Valamennyiünk érzelmeit élénken érinti Kovács István kulcscsonttörése, de rajta kívül is nagyon jó teljesítményeket láttam a második félidőben, büszke vagyok rájuk.

U21 Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport, 2. forduló

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 4-1 (0-1)

Kecskemét, 600 néző. Játékvezető: Abdula (ukrán)

Magyarország: Jova – Szolnoki, Baráth, Otigba, Kelemen – Windecker, Vécsei – Kleinheisler (Adorján, a szünetben), Kovács I. (Bacsa, 84.), Radó – Bese (Holman, a szünetben). Szövetségi edző: Róth Antal

Bosznia: Jajalo – Barisics, Bevab, Spikics, Avdics – Duljevics, Prcsics (Krunics, 73.), Csajics (Bekics, 80.) – Grahovac, Atajics (Zakarics, 60.) – Maletics. Szövetségi edző: Vlado Jagodics

Gólszerzők: Holman (50., 71.), Baráth (59.), Adorján (84.), illetve Prcsics (8.)

Olvasói sztorik