Hírek

Újra együtt az U21-válogatott

Málta ellen játszik barátságos mérkőzést korosztályos válogatottunk jövő szerdán, a Bozsik Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az U21-válogatott győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, hiszen júniusban 2-1-re nyert Albánia otthonában. Róth Antal edző együttese a tétmérkőzések szeptemberi folytatása előtt Máltával találkozik barátságos mérkőzésen, Kispesten, augusztus 14-én.

– Örömteli, hogy az OTP Bank Liga csapatai a korábbinál nagyobb számban foglalkoztatnak fiatal magyar játékosokat. Az első fordulókat alapul véve több mint húsz U21-es fiatal lépett pályára, és a korábbiaknál több időt is töltött ott. Szintén biztató, hogy a még fiatalabbak tekintetében is nagy az előrelépés, ők is többen szerepeltek az élvonalban, mint a korábbi időszakban – mondta a kerethirdetés kapcsán Róth Antal az MLSZ honlapján, aki hozzátette, az eredményes szereplés kulcsa, hogy jó formában játszó tehetségek közül lehessen válogatni.

A szövetségi edző kiemelte: Otigba Kenneth is szerepelt a holland bajnokságban a hétvégén, tehát vélhetően ő is előrébb tart, mint a múltban. Az alapemberek közül egyedül Kovács István, a Videoton támadója maradt ki az U21-es csapatból, hiszen ő Egervári Sándor meghívása után a felnőtt válogatottal készül.

Kelemen Dávid visszatér a keretbe bokasérülése után, míg ismét kerettag Kleinheisler László a Videoton, és Vernes Richárd a Honvéd támadója is.

Az U21-válogatott szeptember ötödikén, Kecskeméten a bosnyákok ellen lép pályára.

Az U21-válogatott kerete:

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Dombó Dávid (Sz. Haladás)
Védők: Szolnoki Roland (Videoton FC), Baráth Botond (Bp. Honvéd), Otigba Kenneth (Heerenveen, holland), Poór Patrik (MTK), Kelemen Dávid (MTK), Farkas Norbert (Puskás Akadémia)
Középpályások: Adorján Krisztián (FC Groningen, holland), Patvaros Zsolt (Kecskemét), Windecker József (Paks), Vécsei Bálint (Bp. Honvéd), Szakály Attila (Haladás), Vernes Richárd (Bp. Honvéd), Gyurján Bence (Haladás), Kleinheisler László (Videoton)
Támadók: Radó András (Haladás), Ugrai Roland (Haladás), Bese Barnabás (MTK), Bacsa Patrik (Diósgyőr)

Olvasói sztorik