NB I

U21-győzelem Málta ellen

A magyar U21-válogatott az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyert a felkészülési meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bozsik-stadionban fogadta felkészülési mérkőzésen a Róth Antal vezette U21-válogatott Málta korosztályos legjobbjait. A szerda délután rendezett találkozón végig magabiztosan játszottak fiataljaink, de góllá csak az utolsó percben ért a fölény.

A magyar csapat rögtön a kezdő sípszó után magához ragadta az irányítást, az első percekben elvégezhetett három szögletet, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A máltaiak taktikája a biztos védekezésre, és az abból indított kontrákra épült, de – miközben a védekezésük stabil volt – a támadójátékuk nem volt veszélyes, Jova Leventének az első félidőben nem kellett védenie. Az más kérdés, hogy magyar részről sem volt sok kapura tartó lövés a szünetig, a távoli próbálkozásaink nem voltak elég pontosak, legközelebb a 43. percben jártunk a vezetés megszerzéséhez, ekkor Bese Barnabás fordult le a védőjéről, de 17 méterről leadott lövése után a labda a bal kapufa belső feléről kifelé pattant – tudósít az MLSZ hivatalos honlapja.

A szünetben Róth Antal három helyen frissített, Kleinheisler László, Farkas Norbert és Vernes Richárd érkezett Adorján Krisztián, Ugrai Roland és Baráth Roland helyére. A cserék után élénkebbé vált a támadójátékunk, röviddel a második félidő kezdete után a máltaiak kétszer is a gólvonalról szabadítottak fel, de a vezető találat nem született meg. Úgy tűnt, nem sikerül megszerezni a győztes gólt, de a 94. percben szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a máltai kaputól, Vernes Richárd pedig tökéletesen célzott, a sorfal mellett a bal alsó sarokba csavart, 1-0! A középkezdésre már nem maradt idő, válogatottunk a meccs képe alapján megérdemelt győzelmet aratott.

U21 felkészülési mérkőzés

Magyarország-Málta 1-0 (0-0)

Bozsik-stadion

Magyarország: Jova Levente – Baráth Botond (Farkas Norbert, a szünetben), Kelemen Dávid, Poór Patrik, Szolnoki Roland – Windecker József, Vécsei Bálint (Szakály Attila, 81.), Adorján Krisztián (Kleinheisler László, a szünetben) – Ugrai Roland (Vernes Richárd, a szünetben), Radó András, Bese Barnabás (Gyurján Bence, 71.). Szövetségi edző: Róth Antal

Gólszerző: Vernes a 94. percben

Olvasói sztorik