Hírek

Több, mint egy felkészülési meccs

Egervári meghatározó játékot vár a szerdai, Csehország elleni meccsen, amely komoly erőfelmérő lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya több szempont miatt is úgy gondolja, hogy szerdán a csehek elleni összecsapás több lesz egy egyszerű felkészülési mérkőzésnél.

– Ez nem csak egy szimpla tesztmérkőzés számunkra, hanem egy komoly erőfelmérő, amelyen szeretnénk meghatározó játékot bemutatni, még akkor is, ha legutóbb a tavaly júniusi, prágai találkozón ránk erőltették az akaratukat – mondta keddi sajtótájékoztatóján Egervári Sándor.

A szakember hozzátette: ez a találkozó fontos állomás a válogatott őszi céljainak eléréséhez, mivel a gárda szeptember 6-án Bukarestben játszik sorsdöntő világbajnoki selejtezőt.

– Szeretnénk ősszel összesen hat tétmérkőzést játszani, ehhez már a csehek ellen is fegyelmezett, jó játékot kell mutatnunk – folytatta a tréner, utalva arra, hogy reményei szerint az együttes eléri a pótselejtezőt jelentő második helyet a selejtezőcsoportjában.

Egervári Sándor elmondta, a magyar válogatottnak a barátságos mérkőzéseken is nagyon fontos a győzelem, ugyanis az esetleges pótselejtező párosításánál számít a FIFA világranglistáján elfoglalt pozíció is. A szakember a várható kezdőcsapattal kapcsolatban konkrétumokat nem árult el, annyit azonban elmondott, hogy nagy meglepetés nem várható az elmúlt fél évben látott együtteshez képest.

A sajtótájékoztatón Vanczák Vilmos, a svájci FC Sion légiósa elmondta, a románok elleni selejtező előtt a szerdai mérkőzés jó erőpróba lesz a csapatnak, igaz, a keretben mindenki különböző edzettségi állapotban várja az összecsapást.

– Sajnos, mi nem kezdtük túl jól a bajnokságot, öt meccs alatt mindössze két pontot szereztünk – mondta Vanczák, aki tavaly Románia és Kuvait ellen is gólt szerzett a válogatottban.

A találkozó szerdán 20 óra 30 perckor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Bogdán Ádám – Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Kádár Tamás – Varga József, Pintér Ádám – Koman Vladimir, Kovács István, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Olvasói sztorik