Hírek

Szalai Ádám gyorsan beilleszkedett

A német Schalke 04 és a magyar válogatott támadója nehéz meccsre számít Csehország ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei nyár egyik legfontosabb magyar érdekeltségű átigazolási hírét Szalai Ádám szolgáltatta, aki elhagyta a Bundesliga középcsapatának számító Mainzot, és a Bajnokok Ligájában is induló Schalke 04 játékosa lett. A támadó természetesen tagja a csehek elleni válogatott keretnek, és mint az MLSZ honlapján elmondta, a jól sikerült felkészülés után nagy örömmel jön haza a mérkőzésre.

– Nem volt probléma a beilleszkedéssel a Schalkénél, hiszen a nyelvet beszélem, a társaim ismernek már a pályáról, tehát ebből a szempontból nem volt nehéz a váltás – mesélte Szalai Ádám. – Megkönnyíti a helyzetemet, hogy kellő önbizalommal érkeztem a Schalkéhoz, és már van múltam a Bundesligában, az új csapatomnál jól ismernek, tudják, mit várhatnak tőlem. Ezzel együtt nagyon keményen kell dolgoznom, hogy helyem legyen a csapatban. A felkészülési meccseken előfordult, hogy Huntelaarral egyszerre voltunk pályán, de volt, hogy egymást váltottuk, vagyis még nehéz megmondani, milyen szerepet kaphatok a szezonban. Mindig örülök, ha a pályán lehetek, akár Huntelaarral, akár nélküle kell futballoznom. Szakmailag előrelépés, hogy a Schalke szerződtetett, most rajtam a sor, bizonyítanom kell, hogy jó döntést hoztak a leigazolásommal, fel kell vennem a ritmust, és meg kell felelnem az új elvárásoknak.

Szalai Ádám már az új lakását is kiválasztotta: miután nagyvárosban szeretett volna maradni, mostantól Düsseldorfban fog lakni, ami ötven kilométerre található Gelsenkirchentől. A támadó szerint a válogatottnak továbbra is jó esélye van a második hely megszerzésére, és a csehek elleni meccs jó felkészülés lesz a szeptemberi, bukaresti világbajnoki selejtező előtt.

– Tapasztalatból mondhatom, hogy erős válogatott a cseheké, a keretükben van néhány játékos, aki nívós csapatokban futballozik, néhány klasszisukat ismerem a Bundesligából – magyarázta Szalai. – Nehéz meccs lesz, de szeretnénk ismét legyőzni őket, a legfontosabb azonban, hogy az őszi tétmeccsek úgy sikerüljenek, ahogy szeretnénk. Bízom benne, hogy meglesz a második hely a csoportban, és abban is, hogy ott lehetünk a világbajnokságon.

Olvasói sztorik