Hírek

Szalai nemet mond Angliára

Klaas-Jan Huntelaar személye miatt sem akar más poszton játszani a Schalke 04 magyar csatára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szalai Ádám a Schalke 04 csapatának tagjaként készül a német bajnoki rajtra. A 25 éves csatár az FSV Mainz együttesét hagyta ott, és új klubjával edzőtáborba vonult, amelynek helyszíne Donaueschingen.

A Westfälischer Anzeiger című lapnak adott hosszabb interjúban a magyar válogatott támadója elmondta, nagyon fontos számára, hogy teljesen meggyógyult az ágyéksérülése, és az edzőtáborban együtt tud dolgozni a csapattal. Hozzátette, a beilleszkedése miatt is örül, hogy a kezdetektől fogva részt vehet az edzőtáborban.

A kérdező felvetette, hogy korábbi csapattársai közül Andre Schürrle és Lewis Holtby is megfordult a Schalkéban, mire Szalai elmesélte, hogy volt néhány kérdése új klubjával kapcsolatban, de nagyon pozitív válaszokat kapott.

Napjainkban Holtby és Schürrle is Angliában játszik. Ez lehet a magyar légiós célja is? – hangzott a kérdés, amire Szalai határozott nemmel felelt.

– Már sokszor mondtam, hogy jól érzem magamat Németországban. Nagy megtiszteltetés számomra a Schalke csapatában játszani, hiszen ez egy topklub – szögezte le a csatár. – Ha egy csatár jól játszik, akkor kap ajánlatokat, de számomra fontos volt, hogy Németországban maradjak. Amikor megkaptam a Schalke ajánlatát, nem kellett hosszan gondolnom.

Az interjúban az erősségeiről és a gyengeségeiről is kérdezték Szalai Ádámot, aki úgy vélekedett, mindig a csapatérdekekre összpontosít, csapatjátékosnak tartja magát. Hozzátette, mint bármely más játékosnak, neki is vannak gyengeségei, tehát még mindig fejlődnie kell kemény munkával, minden területen. Csapattársát, az ő posztján szereplő Klaas-Jan Huntelaart dicsérte, és megjegyezte, tőle biztosan tud tanulni, mert kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, és már korábban is találkoztak, a Real Madridnál.

Éppen Huntelaar személye miatt adódott a kérdés: el tudja-e képzelni, hogy a csapatba kerülés érdekében más poszton szerepeljen, de úgy tűnik, Szalainak esze ágában sincsen, s tárgyalások során is folyamatosan azt hangsúlyozták a Schalke vezetői, hogy maradjon olyan, amilyen, és ne változzon meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik