Hírek

Csak médiakomédia a Szalai-ügy?

A Schalke számára túl sokba kerül a magyar csatár, pláne ahhoz képest, hogy csak csere lenne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hamarosan kezdődik a nyári felkészülés az FSV Mainz 05 csapatánál, amelynél mostanság sok izgalmat szolgáltat a Szalai Ádámmal kapcsolatos spekuláció – írja a rhein-zeitung.de.

A Kicker magazin néhány napja arról írt, hogy Horst Heldt, az FC Schalke 04 igazgatója egy szurkolói ankéton, hogy megállapodtak egy kiszemelt ügyében, aki rögzített kivásárlási árral rendelkezik. A klubvezető konkrét nevet nem mondott, de a lap azt feltételezi, hogy Szalai Ádámról van szó, aki állítólag nyolcmillió euróért hagyhatja el jelenlegi klubját. Kisvártatva azonban jött a tagadás:

– Ádám egy érdekes játékos, de nem valósítható meg számunkra – mondta Heldt a Radio Emscher Lippe interjújában.

A Mainz klubmenedzsere, Christian Heidel is megszólalt az ügyben, de eléggé szűkszavúnak bizonyult: közölte, hogy Szalainak szerződése van 2015. június 30-ig, és egy klubvezető náluk nem beszélhet nyilvánosan a szerződés tartalmáról, ezért nem erősítették meg soha, hogy a magyar csatár megállapodása tartalmaz-e kivásárlási árat.

A rhein-zeitung.de szerint ez a fejlemény azt mutatja, hogy bár a Schalke szerette volna megszerezni Szalait, de a kivásárlási ár túl magas egy olyan játékosért, aki amúgy is csak tartalék lenne Klaas-Jan Huntelaar mögött. A lap szerint Horst Heldt homályos szavai sem igazán értelmezhetők. Lehet, hogy nincs is rögzített kivásárlási ár a szerződésben, de ha van, és tényleg nyolcmillió euró, „akkor a kérdés befejeződött egyébként”.

Magyarul: míg a Kicker cikke rendkívül optimista az átigazolás létrejöttével kapcsolatban, addig a mostani írás szerint nem valószínű, hogy megvalósul a magyar erőcsatár klubcseréje.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik