NB I

Beverekedné magát a válogatottba

A szövetségi kapitánytól első ízben meghívót kapó Fiola Attila folytatná klubjával a remek sorozatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor hétfőn hirdette ki a Csehország elleni barátságos mérkőzésre készülő keretét, amelyben helyet kapott a Paks fiatal védője, Fiola Attila is. A 23 éves játékos 2009 óta tagja a tolnaiak első keretének, és eddig 98 mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben. A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődére elmondta, egy álma valósult meg a válogatott meghívóval, és szeretné beverekedni magát a nemzeti együttesbe.

– Nagyon örülök a behívónak, minden játékosnak az álma, hogy egyszer válogatott legyen – kezdte Fiola. – Ez nekem most sikerült, meghívtak a keretbe, és azon leszek, hogy beverekedjem magam a csapatba. Ahogy Egervári Sándor is elmondta, szélső hátvéd poszton több sanszom van bekerülni, mint belsővédőként. Jobbhátvédként ott van Vanczák Vilmos, de remélem, pályára tudok majd lépni a nemzeti együttesben.

A címeres mezben debütálni készülő játékos remekül kezdte klubjával az OTP Bank Liga új idényét, hiszen két forduló után hat ponttal állnak a paksiak. Fiola bízik a hasonlóan jó folytatásban.

– Úgy érzem, az első fordulóban Újpesten volt egy kis szerencsénk is, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést az utolsó percben. Úgy gondolom, ez nagy lökést adott a csapatnak – magyarázta a fiatal védő. – Kezdünk egyre jobban összekovácsolódni, és azt látom, hogy masszív az egész keret. Természetesen van még mit csiszolni rajta, de remélem, tudjuk folytatni ezt a jó játékot, és hétvégén is begyűjtjük a három pontot.

A 23 éves hátvéd arról is beszámolt, hogy a felkészülési mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy tervezték, de ő végig bízott benne, hogy jól kezdik majd az új szezont.

– Mindig bizakodó vagyok, és mindig szerettem volna így kezdeni egy szezont, de szerintem még soha nem sikerült ilyen jól a paksi csapat bajnoki rajtja – folytatta Fiola Attila. – A felkészülés az edzőmeccsek alapján nem úgy sikerült, ahogy terveztük, hiszen több vereség is becsúszott. Bizakodtam benne, hogy így fogunk kezdeni, mert a sorsolásunk elég kedvezőnek mondható az első három fordulóban. Ha már így kezdtünk, akkor szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat.

A Paks együttese a következő fordulóban az újonc Puskás Akadémiát fogadja. Fiola szerint csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény a tolnaiak számára.

– Nem lesz egyszerű mérkőzés, egy feljutó csapat látogat hozzánk. Gondolom, nem szeretnének kiesni. Most két meccs alatt szereztek egy pontot, és biztosan pontért, pontokért jönnek hozzánk. Számunkra azonban mindenképpen csak a győzelem az elfogadható eredmény – szögezte le Fiola Attila.

Olvasói sztorik