Hírek

A románokkal még nem foglalkoznak

A bukaresti világbajnoki selejtező nem hasonlítható össze a csehek elleni felkészülési meccsel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott keretének tagjai megkezdték a felkészülést a Csehország elleni, szerdai barátságos mérkőzésre. Egervári Sándor együttese a Puskás-stadionban lép pályára. A mieink a hétfő délutáni találkozó után a Kuvait elleni, júniusi mérkőzést elemezték, majd 19 órakor edzésen vettek részt – írja az MLSZ honlapja.

A keretből mindenki egészséges, így a szakmai stáb 23 játékosnak tart foglakozásokat a következő két napban. Egervári Sándor elmondta: bár a románok elleni, szeptemberi meccsre is a csehek elleni keret tagjai készülnek majd, egyelőre kizárólag a szerdai összecsapással foglalkozik a stáb, taktikai szempontból még nincs terítéken a bukaresti találkozó.

– A játékosok fizikai felkészültségi szintje meglehetősen vegyes, hiszen, van, ahol még el sem kezdődött a bajnokság, míg mások már több tétmeccsen is túl vannak – mondta Egervári Sándor. – A következő edzések feladata, hogy képet kapjunk arról, kik vannak a legjobb formában, kik tudnak a leginkább segíteni a csapaton. A románok elleni világbajnoki selejtezővel még egyáltalán nem foglalkozunk, egy bukaresti selejtező semmilyen szempontból sem hasonlítható össze egy budapesti felkészülési meccsel. Előbb a csehek ellen szeretnénk győzelemmel zárni, már csak azért is, mert egy siker megerősítené a játékosok hitét a bukaresti összecsapás előtt.

A szövetségi kapitány hozzátette: a csehek jelenleg magasabb futballkultúrával rendelkeznek nálunk, de azok után, hogy tavaly nyerni tudtunk Prágában, a szerdai meccsen is bravúrra készül a csapat.

Olvasói sztorik