NB I

Csereként volt nyerőember

A diósgyőri Bacsa Patrik szerezte a legtöbb gólt a kispadról beállva.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 17. forduló befejeztével lezárult az élvonal őszi időszaka. A Rangadó.hu összeállítás-sorozatában az eddigi idény kiemelkedő teljesítményeit vesszük sorra. Mostani összeállításunkban az ősz jolly jokere, a diósgyőri Bacsa Patrik legemlékezetesebb momentumait idézzük fel.

A 21 éves, saját nevelésű játékost nem véletlenül illettük a fenti jelzővel: ősszel hétszer volt eredményes a 16 lejátszott bajnokiján, és góljainak több mint felét csereként beállva szerezte.

Első idei találatát a Puskás Akadémia ellen jegyezte: a 71. percben jutott szóhoz a találkozón, majd nem sokkal a lefújás előtt vette be ellenfelük kapuját, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt. A következő fordulóban megismételte produkcióját, ekkor a Honvéd elleni hazai bajnokin, immáron 33 percet pályán töltve biztosította a DVTK kétgólos sikerét. Egy fordulóval később nem talált a kapuba, azonban a tizedik körben pótolta „elmaradásait”, és a Mezőkövesd ellen, egy teljes félidőt a játszva két gólt és egy gólpasszt jegyzett az 5-0-s siker alkalmával.

Kezdőként már nem ment ilyen jól

Tomiszlav Szivics vezetőedző nem is gondolkozott tovább, a következő bajnokikon – a Fradi elleni meccs kivételével – rendre a kezdőbe jelölte, ami némileg kizökkentette a megszokott ritmusból a fiatal támadót. Négy gólját további három követte az ősz hátralevő részében: a Pécs, a Videoton és az MTK elleni döntetlennel végződő meccseken volt eredményes.

Bacsa összesen hétszer lépett pályára csereként; átlagban több mint fél gólt termelt ezeken a meccseken. Kilencszer volt kezdő a Diósgyőrben, és három találat fűződik így a nevéhez, vagyis elmondható, hogy majdnem kétszer olyan hatékony volt a padról beállva, mint kezdőként.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik