NB I

Meghatározó külföldiek

Griffiths, Sidibe és Volas voltak az ősz legeredményesebb légiósai az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 17. forduló befejeztével lezárult az élvonal őszi időszaka. A Rangadó.hu összeállítás-sorozatában az eddigi idény kiemelkedő teljesítményeit vesszük sorra.

Soron következő cikkünkben az ősz legeredményesebb légiósainak teljesítményét foglaljuk össze. Három játékos, a debreceni Ibrahima Sidibe és Dalibor Volas, valamint a pápai Georges Griffiths került fel listánkra.

Gólerős légiósok Debrecenben

Sidibe rögtön az első fordulóban megkezdte a gólgyártást: a Kaposvár elleni 7-1 alkalmával egyszer volt eredményes (0-1-nél ő egyenlített) az 55 játékperce alatt. Szintén lélektanilag fontos pillanatban talált be a Videoton elleni bajnokin, ekkor is ő egalizálta az ellenfél egygólos vezetését, és végül nyert is a csapata. Legjobb meccsét az Újpest ellen játszotta (4-1), amikor két gólt is jegyzett.

További két gólja – a Paks és a Pápa elleni – is ponthoz segítette a Debrecent; mindkét alkalommal 2-2-s döntetlennel zárultak a találkozók.

Az idei ősz jobban sikerült a szenegáli játékosnak, mint a tavalyi, hiszen akkor csupán négy gólt tudott felmutatni a téli pihenőre érkezve. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy az idei szezon során csupán tizenhárom meccsen juthatott szóhoz, a második fordulóbban, a Mezőkövesd elleni bajnokin ugyanis már a tizedik percben el kellett hagynia a pályát sérülése miatt. A felépülés több mint egy hónapot vett igénybe, így csak szeptemberben térhetett vissza – a már említett Videoton elleni mérkőzésen.

Csapattársa, Dalibor Volas is hat találatot jegyzett az ősz során, azonban az ő teljesítményét korábbi cikkünkben már részleteztük.

Griffiths húzta a Pápa szekerét

Olykor nem csak az élcsapatok találnak remek külföldi játékost maguknak. Erre jó példa a Lombard Pápa elefántcsontparti támadója, Georges Griffiths. A 2013 elején szerződtetett játékos közvetlenül kilenc pontot hozott a Lombard konyhájára az ősszel szerzett 23-ból.

Egymaga vett el hat pontot a Bp. Honvéd együttesétől, ugyanis mind a második, mind a 17. fordulóban ő lőtte csapata győztes találatát (mindkét mérkőzés 1-0-s pápai sikerrel zárult). A negyedik fordulóban is ő szállította a pontokat a Mezőkövesd ellen: ekkor két gólt szerzett a 2-0-ra megnyert meccsen. A Haladás és a Videoton ellen is kivette a részét a munkából egy-egy góllal, azonban itt pont nélkül maradtak a pápaiak.

A Bp. Honvéd trénere, Marco Rossi a legutóbbi találkozójuk után egyenesen Ronaldóhoz hasonlította, igaz, ehhez kellettek a gyenge formában játszó kispesti védők is. Mindemellett tény, Griffiths nagyon hasznos tagjává vált a csapatának, ezt igazolja hat gólja és két gólpassza is.

Olvasói sztorik