NB I

Megérik a pénzüket

Lencse László kilenc, Dalibor Volas hat gólt lőtt az ősz során.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 17. forduló befejeztével lezárult az élvonal őszi időszaka. Az uborkaszezon beköszöntével a Rangadó.hu összeállítás-sorozatot indított, amelyben az ősz kiemelkedő teljesítményeit vesszük sorra.

Minden csapat arra törekszik az átigazolási időszak során, hogy olyan játékost találjon, aki a vállán viszi a csapatot, igazi vezérré. Nos, a Puskás Akadémia igazán jó vételt csinált Lencse Lászlóval, a Videotontól kölcsönbe érkező támadóval. Lencse augusztus második felében csatlakozott az együtteshez, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy visszanyerve formáját később újra anyaegyesületében bizonyítson – de addig is góljaival és hasznos játékával benntartsa az újoncot.

Tizenkét bajnokin lépett pályára a felcsútiak színeiben az ősz során, és kilenc találatig jutott. Két alkalommal is duplázott: a kilencedik fordulóban kettőt lőtt a Fradi ellen 3-1-re megnyert találkozón, és a rákövetkező körben is két gólt vágott a pécsi 2-1-es siker alkalmával. A 16. fordulóban is neki köszönhette a három pontot a kiesés ellen küzdő együttes, ekkor a Pápának köszönt be az egy gólt hozó összecsapáson.

Fontos gólt lőtt a Győr elleni 2-2, valamint a legutóbbi, Újpest elleni 3-3 alkalmával is – igaz, utóbbi esetben sokáig úgy tűnt, hogy a három pontot biztosította csapatának. További két gól fűződik még a nevéhez, azonban a Mezőkövesd (1-3) és a Haladás (1-2) ellen elért találatok csak kozmetikáztak az eredményen.

Kilenc gólja mellett három gólpasszt is jegyzett ebben az idényben, így a 12 lejátszott bajnoki után 12 ponttal áll a kanadai táblázaton.

Vagy Volas?

Amennyiben csak azokat a játékosokat vesszük figyelembe, akik végleg szerződtek a klubjukhoz, akkor nem a kölcsönbe érkező Lencsét, hanem a Debrecen nyári igazolását, Dalibor Volas-t lehet kikiáltani az ősz igazolásának.

A szlovén támadó júliusban írta alá három évre szóló szerződését a hajdúságiakkal. 14 bajnokin lépett pályára, kilencszer kezdőként, ötször pedig a padról beállva. Hat gólt vállalt ezeken a találkozókon.

Eddigi legemlékezetesebb mérkőzését a Fradi ellen játszotta: csakúgy, mint Lencse, ő is duplázott a zöld-fehérek ellen csapata 4-1-s győzelme alkalmával. A Ferencváros mellett a Pécs, a Diósgyőr, a Videoton és a Puskás Akadémia kapuját vette be egyszer-egyszer. Utóbbi két csapat ellen ráadásul győztes gólt jegyzett a 2-1-es sikerrel záruló összecsapásokon.

Volas azonban egyelőre nem tud megragadni a Loki kezdőjében: ahogy említettük, ötször lépett pályára csereként, és kilencszer volt kezdő, viszont csupán három találkozót játszhatott végig az ősz során. A három kimaradt találkozón is ott volt a keretben, de akkor nem kapta meg a bizonyítási lehetőséget Kondás Elemér vezetőedzőtől.

Teljesítményével így is az egyik legjobb nyári igazolásnak számít, azonban a bajnokesélyes csapatban ennél is több kell a stabil pozícióhoz.

– A szlovén támadó nyáron került hozzánk és nem volt megfelelő kondicionális állapotban. Igyekeztünk neki lehetőséget biztosítani, de úgy vélem, Dalibornak a valós képességei a tavasz folyamán fognak megcsillanni, amikor megfelelő erőben lesz – idézi a haon.hu Kondás Elemér vezetőedzőt. – A támadó értékes játékos, sokat tudott segíteni a csapatnak, gólokat rúgott a bajnokságban és a két kupában, de akadtak jócskán kihagyott helyzetei is. A hatékonyságán tehát van némi javítanivaló, de az az igazság: több csatárunk is van, akiket igyekszünk úgy forgatni, hogy megnyerjük az aktuális mérkőzést.

(A góllövőlistát vezető Simon Attila nyáron kölcsönből tért vissza a Pakshoz, ezért nem soroltuk fel mostani összeállításunkban.)

Olvasói sztorik