NB I

A paksi gólfelelős

Ha az őszi gólkirály, Simon Attila nem volt eredményes, akkor csapata mindig kikapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget ért az élvonal őszi időszaka. Néhány csapatnál már elkezdődött a téli pihenő, míg a többiek még egy-két napig megtartják a levezető foglalkozásokat, és utána vonulnak szünetre. Az uborkaszezon beköszöntével a Rangadó.hu összeállítás-sorozatot indít, amelyben az ősz kiemelkedő teljesítményeit vesszük sorra.

A félszezon gólkirálya a paksi Simon Attila lett. A harmincéves támadó csapata minden bajnoki mérkőzésén pályára lépett a tizenhét forduló során, ráadásul minden alkalommal kezdőként jutott szóhoz. A bizalmat tizenhárom góllal hálálta meg.

Három meccs, hat gól

Remek formában kezdte a szezont: az Újpest elleni szezonnyitón ő értékesítette a hosszabbításban megítélt büntetőt, amellyel 2-1-re diadalmaskodtak idegenben. A második fordulóban a Pécs elleni bajnokin duplázott, ezzel a két góllal győzték le ellenfelüket (2-1). A remek rajtot a Puskás Akadémia elleni triplájával koronázta meg, ugyanis a 4-1-re megnyert találkozón háromszor is bevette a felcsútiak kapuját.

A nagyszerű indulás után kissé alábbhagyott a lendület, de így is hozta a mérkőzésenkénti félgólos átlagot: betalált a Honvédnak (1-1), a Kaposvárnak (2-0), a Mezőkövesdnek (1-1), a Fradinak (2-2) és a legutolsó fordulóban a Pécsnek (1-1) is, valamint közben még a Debrecen (2-2) ellen is jegyzett egy duplát, idegenben.

Ha Simonnak megy, a Paksnak is megy

A gólerős támadó 1478 percet töltött a pályán, így elmondható, hogy két gólja között átlagban 113 perc telt el az ősz során. Találatai közül tízet szerzett jobb lábbal (ebből háromszor büntetőből volt eredményes), kétszer vette be fejjel az ellenfelek kapuját, és csupán egy alkalommal használta a gyengébbik, bal lábát – a Pécs elleni győztes találat alkalmával.

Ahogy az előzőekben már említettük, hatszor volt eredményes az első három fordulóban, vagyis góljainak majdnem a felét már tizennégy fordulóval ezelőtt termelte. Igazi kulcsembere volt a csapatának, hiszen tizenhárom találatát a társak csupán nyolc további góllal tudták megtoldani az ősz során.

Simon Attila formája nagyban befolyásolta a Paks szereplését, hiszen amikor gólt lőtt, nem kapott ki az együttes. Összesen kilenc találkozón volt eredményes, melyeken négy paksi győzelem és öt döntetlen született. Viszont azon a nyolc találkozón, amikor nem tudott a kapuba találni, rendre kikapott a csapata.

Olvasói sztorik