NB I

Nem kérnek elnézést!

Simon Attila jól viseli, hogy mostanság a csapból is ő folyik, és a Videoton-verésre is megvan a receptje.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy, kettő, három… A paksi csatár, Simon Attila góljainak száma az első, a második és a harmadik fordulóban. Ennek a szép sormintának köszönhetően a harmincéves játékos vezeti a góllövőlistát, és önbizalommal telve várja a következő feladatot. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, számára csak az edző bizalom, illetve korrektség kérdése a jó teljesítmény, és elárulta azt is, milyen mentalitással kell pályára lépniük Székesfehérváron, hogy győzni tudjanak.

– Mostanság a csapból is Simon Attila folyik! Nem unja még, hogy folyamatosan csörög a telefonja?
– Szerintem ez nem az a fajta teher, ami negatív, inkább kellemes velejárója a jó eredményeknek. Magyarországon egyébként hajlamosak nagyon elvetni a sulykot. Ha valakinek van két-három jó meccse, azt nagyon gyorsan felkapják, de túl nagy a kontraszt, mert ha valaki nem teljesít jól, azt nagyon le tudják tiporni. Ez nem helyénvaló – vélekedett Simon Attila.

– Az eredményességéhez a játéklehetőségen és az edzői bizalmon kívül más összetevő is hozzájárul?
– Ennyi! Nincsenek csodák. Mondok egy példát: Tököli Attila parádés játékos, több mint négyszáz első osztályú meccsel, és majdnem kétszáz góllal a háta mögött, de ha nem rakják be. ő sem tud gól rúgni. Olyan csatár ugyanis még nem született, aki a kispadról, vagy a lelátóról is eredményes tud lenni. Ez csak bizalom, illetve korrektség kérdése.

– Ami az eredményességet illeti, hibátlan a Paks, de játékban kell még javulniuk?
– Ha az első meccset nézem, hatvan pedig kifejezetten nem volt meggyőző a játékunk Újpesten, bár az utolsó fél órában nagyon sokat tettünk a győzelemért. A Pécs ellen szinte végig mi irányítottunk, a megfelelő agresszivitás és odaadás jó megoldásokkal párosult. A legutóbbi mérkőzésünkön jó ritmusban kezdtünk, kezdeményezőek voltunk, megszereztük a vezetést, de a második félidőben érthetetlenül teret adtunk a Puskás Akadémiának, és egy vitatható tizenegyessel felhoztuk őket. Biztató, hogy tudtunk váltani, és utána gyakorlatilag lefociztuk őket. Ha ezeket a periódusokat, amikor mi dominálunk, ki tudjuk tolni, bárki ellen képesek lehetünk nyerni.

– Bárki ellen? Akár a Videoton ellen is?
– A Videoton más kategória. Sokan a szemünkre vetik, hogy bár három győzelemmel kezdtünk, de milyen csapatok ellen… Lassan már nekünk kell elnézést kérnünk, hogy nyertünk! A vasárnapi tényleg más erőpróba lesz, de ezzel a játékkal és hozzáállással, ami legutóbb már hosszabb periódusokon át tartott, minimum egálban leszünk. Feltéve persze, ha nem úgy lépünk pályára, hogy a Videoton otthonában vagyunk, hanem úgy, hogy a soros ellenféllel szemben kell sikert aratnunk.

Olvasói sztorik