NB I

Hatékony a volt csapatai ellen

Simon Attilának fontos, hogy az edzője hiteles legyen, és korrektül álljon a játékosokhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első fordulóban a hajrában lőtt büntetővel nyert 2-1-re az Újpest otthonában az MVM Paks. A győztes gólt az a Simon Attila lőtte, aki korábban a fővárosi lila-fehérek játékosa is volt, ráadásul már sokadszor talált be egykori csapatai ellen. A harmincéves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, élvezi az új vezetőedző, Horváth Ferenc bizalmát.

– Azt nem mondanám, hogy mumusként tekintenek rám Újpesten. Az viszont tény és való, hogy valamiért a volt csapataim ellen hatékonyabb vagyok, és mivel már szinte a mezőny felénél megfordultam, sok csapat ellen megy jól a góllövés. Talán ezért is igazolok minden félévben máshová – jegyezte meg tréfásan Simon Attila, aki péntek este legutóbbi csapata, a Pécs ellen bizonyíthatja az elmondottakat.

– A mérkőzés végén nagyobb bátorság kell, hogy odaálljon valaki elvégezni a büntetőt?
– Persze, a meccs végén azért más tétje van egy tizenegyesnek, de minden fejben dől el. Szerencsére a hajrában is sikerült jól koncentrálnom, habár Balajcza Szabolcs nagyon jól védi a büntetőket, ezúttal túljártam az eszén.

– Nagyon úgy tűnik, hogy Horváth Ferencnél ön élvez bizalmat a csatárposzton…
– Úgy gondolom, teszek is azért, hogy bizalmat kapjak, és Horváth Ferenc amúgy sem az a kivételezős típus. Most minden gátló tényező elhárult számomra, hogy jó teljesítményt nyújthassak. Bízom benne, hogy ez meg is fog látszani a játékomon a későbbiekben. Szeretném túlszárnyalni a tavalyi teljesítményemet, és tíz gól felett termelni idén.

– Horváth Ferenc tényleg olyan jó edző, mint amennyire tavaly a kecskeméti játékosok mesélték?
– Csak alátámasztani tudom ezeket. Fontos dolog, hogy ő maga is befejező ék volt, és ebben is sokat segít nekem. Egy edzőnél rendkívül fontos, hogy jó pedagógus és hiteles ember legyen, aki mindig korrekt a játékosaival, mert különben nem fognak érte küzdeni. Horváth Feri pedig azon túl, hogy szakmailag is képzett, emberileg is kiváló, élmény vele együtt dolgozni, és ez a csapat szereplésén is meg fog látszani.

Olvasói sztorik