NB I

„Életem álma a válogatott”

A tolnaiak csatára, Simon Attila tizenkét góllal lett az NB I őszi gólkirálya.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár van még hátra idén két előrehozott forduló és egy kör a Magyar Kupában, vasárnap este hivatalosan befejeződött az NB I őszi szezonja. A paksiak jól kezdtek, hét mérkőzés után a negyedik helyen álltak, de szeptember közepe óta egyetlen meccset sem nyertek, és a 12. helyre csúsztak vissza. Az élvonal őszi gólkirálya mégis a Paks csatára, Simon Attila lett 12 találattal.

A harmincéves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, talán természetesnek vették a sikereket, de ezt nem engedhetik mag maguknak.

– Hogyan értékeli saját játékát?
– Nagyon jól indult a szezon a csapatnak és nekem is, majd elért minket egy hullámvölgy. Nekem is volt egy négymeccses üresjáratom. Remélem, a Fradi elleni mérkőzéssel lezárult ez a korszak, és végre elkezdünk kilábalni a mostani helyzetből. A helyzetek alapján két-három gólt hiányolok magamtól, de ha a második félév is ilyen sikeres lesz, akkor nem fogok panaszkodni – mondta Simon Attila.

– A tizenkét találatból melyik a kedvence?
– Szerencsére volt sok fontos találatom. Az Újpest ellen az első fordulóban a kilencvenharmadik percben szereztem győztes gólt, bár büntetőből rúgtam, de három pontot ért. A Debrecen ellen értékesített „panenkás” tizenegyest is szívesen felidézem, vagy említhetném a vasárnap szerzett gólomat is a Fradi ellen. Volt egy mesterhármasom a Puskás Akadémia ellen, úgyhogy nehéz egyet választani, mert mindegyik szívet melengető, főleg, mivel majdnem minden gólom pontot, vagy pontokat ért.

– Volt egy idény, amikor tizennégy gólt szerzett a bajnokságban. Gondolom, ezt most meg akarja dönteni…
– Megmondom őszintén, nagy csalódás lenne, ha megint csak ennyi sikerülne, mert az azt jelentené, hogy a maradék tizenöt meccsen rúgnék két gólt. Ez azért elkeserítene. Nem tűztem ki magam elé ilyen célokat. Nyilván jó lenne minden meccsen gólt lőni, de a mai futballban ez már nem olyan egyszerű. A lényeg, hogy fizikálisan és mentálisan is karban tartsam magam, és akkor sikerülhet újra egy hasonló jó korszakot produkálnom.

– Jól kezdték az idényt, majd ezt egy erős visszaesés követte. Milyen csapat most a Paks?
– Minden adott a jó teljesítményhez, de sajnos jött a hullámvölgy is, amit már említettem. Kezdünk belőle kilépegetni, de igazán csak akkor könyvelhetnénk el, hogy túl vagyunk rajta, ha már sikerülne végre győzni is. Akár már most, az Újpest ellen is. Bízom benne, hogy télen rendezzük a sorokat, és egy jó alapozás után sikeres tavasz tudunk majd produkálni.

– A jó kezdés elaltatta a csapatot?
– Ez is lehet. Az első három mérkőzésünket megnyertük a szezonban, majd egy kicsit lazábbra vettük a gyeplőt, de mi közel sem vagyunk olyan jó csapat, hogy ezt megengedhessük magunknak. Talán természetesnek vettük a győzelmeket. Úgy is fogalmazhatnék, hogy megcsaltuk a szerencsénket, és most azért küzdünk, hogy visszaférkőzzünk a kegyeibe.

– Egy gólkirálynál megkerülhetetlen téma, hogy álmodik-e a válogatottról?
– Aki nem akar válogatott lenni, az hagyja abba ezt a sportot. Egy sportoló pályafutásának megkoronázása, ha magára öltheti a címeres mezt. Nagyon sokan köpködik és ócsárolják a magyar futballt, de úgy gondolom, hogy az is nagy dolog, ha valaki az NB I-ben játszik. Egyelőre nem foglalkozom még ezzel a kérdéssel, de természetesen szeretnék válogatott lenni. Életem egyik legnagyobb álma válna valóra, de most még itt, Pakson kell sok gólt lőnöm.

– A góllövőlistát szokta nézni, vagy mellékes, ki a gólszerző?
– Tisztában vagyok vele, hogy a többiek hány gólosak, de azért minden nap nem bújom a statisztikákat. Naprakész vagyok a magyar fociból, engem ez köt le. Külföldi bajnokságokat jószerivel nem is nézek, mert én itt vagyok, és ebből élek. Szeretek magyar meccseket nézni.

Olvasói sztorik