NB I

Tartották a négygólos átlagot

A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a Paks otthonában az élvonal 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
MVM Paks – Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
Paks, 2500 néző. Játékvezető: Bognár
Paks: Csernyánszki – Bori, Éger, Fiola, Szabó J. – Nyári – Könyves (Kiss T., 77.), Kecskés, Bartha, Nagy O. (Délczeg, 68.) – Simon A. (Tököli, 82.). Edző: Horváth Ferenc
FTC: Jova – Somalia, Mateos, Gerson, Bönig – Gyömbér, Csukics (Busai, 66.) – Jenner, Böde, Leonardo – Diallo. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Bartha (60.), Simon A. (64.), illetve Böde (43.), Jenner (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két nagy helyzettel kezdődött a meccs: előbb Nyári Tibor lőtt centikkel a kapu mellé, majd Diallo próbálkozott öt méterről, de Csernyánszki bravúrral védett. A 26. percben Simon Attila ziccerét hárította az FTC kapusa. A 35. percben Csernyánszki kigurította a labdát, de az arra járó Diallo lecsapott rá, átemelte a paksi kapust, ám a visszafutó Fiola Attila nagy bravúrral kifejelte a kapu torkából. A 43. percben Böde Dánielnek passzoltak középre, aki három lépés után, 17 méterről a kapuba bombázott (0-1). Élvezhető, változatos első félidőt produkáltak a csapatok.

A hatvanadik percben egy beadást röviden mentettek a vendégvédők, Bartha megszerezte a labdát, majd egy igazítás után középről, 19 méterről a hálóba lőtt (1-1). Négy perccel később Jova Levente rossz kirúgására Simon Attila lecsapott, majd a kifutó kapus mellett elhúzta a labdát, ami megpattant Jova testén, de a kapufáról a hálóba került (2-1). A 66. percben Jenner az oldalvonal közeléből lőtt szabadrúgást, a kapunk elé emelt, ahol mindenki a másikra várt, így a labda érintés nélkül hullott a hálóba (2-2).

A 71. percben Bori Gábor szabadrúgása három ember előtt is elment a kapu előtt. Két perccel később Könyves Norbert beadását Bartha fejelte mellé. Maradt a 2-2-es döntetlen, ami azt jelenti, hogy az élvonal 15. fordulója négygólosnál is jobb átlagot hozott. A paksiak immár nyolc bajnoki mérkőzés óta nyeretlenek, és az FTC sem tudta feledetni a Haladás elleni zakót.

A felázott, sáros talaj nem könnyítette meg a csapatok dolgát, ennek ellenére szép számmal akadtak lehetőségek a csapatok előtt. A félidő hajrájában Böde egy remek góllal szerzett vezetést a Ferencvárosnak. A fordulást követően feljavult a Paks, és előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte. A Fradinak erre is volt válasza, így végül döntetlen született. A Paks sorozatban nyolcadik mérkőzésén nem tudott nyerni.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Nyíregyháza, a Diósgyőr és a Vasas egykori vezetőedzője elemezte:

Nagyon jó mérkőzés volt, a körülményekhez képest, és egyébként is. Különösen a Paks játéka tetszett az első félidőben. Jól sikerült motiválni a csapatot, mert kifejezetten jól játszottak, rögtön az első perctől a kezükbe vették az irányítást, és a helyzeteket tekintve vezethettek volna. Később kiegyenlítetté vált a játék, a vége felé pedig az FTC ragadta magához a kezdeményezést. Mindkét együttesen látszott, hogy fontos számára a mérkőzés, és mindent megtett a győzelemért.

Nem értem, a Paks miért a kiesés ellen játszik. Egy generációváltás zajlik, ennek a zökkenői okozhatják, de ha így folytatják, nem lesznek kiesési gondjaik. A Ferencvároson azt látom, hogy két gonddal küzd az edző. Egyértelműen úgy tűnik, hogy a négy-négy-háromról átálltak a négy-négy-kettőre, de ez nem zökkenőmentes. Moniz nem találja a védelmét, különösen közepén. Nem állandó a védelem, és gyermeteg hibákat követnek el. Nem értem, hogy lehet a csúszós, síkos talajon térdmagasságban hazaadni a labdát.

Nagy lehetőséget szalasztott el a felzárkózásra a Fradi, amely számára hízelgő a döntetlen, annak ellenére, hogy a hajrában felülkerekedett, de a helyzetek alapján a Paksnak kellett volna nyernie. Ha nem stabilizálják a védelmüket, nem fognak tudni felzárkózni a zöld-fehérek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik