NB I

„Próbáltunk példát mutatni”

A korábbi újpesti és ferencvárosi kedvencek még mindig örömmel gyűlnek össze hétfőnként.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn este a Szusza Ferenc Stadionban rendezték meg az Újpest–Ferencváros öregfiúk rangadót. A két csapat számos egykori bajnokot és válogatott futballistát vonultatott fel az összecsapáson és a hangulatra sem lehetett panasz. Bár a listavezető újpestiek nagyon küzdöttek, végül a címvédő Ferencváros győzött 2-1-re

A mérkőzésről, illetve az utódok közelgő Magyar Kupa-párharcról a Rangadó.hu megszólaltatta a lilák és a zöldek futballistáit, akik még mindig mindig örömmel jönnek össze hétfő esténként.

Tamási Zoltán jól érzi magát a pályán, de szerencsére már nem kell annyit robotolnia, mint egykoron.

– Többet vártam a csapatunktól. Az idei legrosszabb játékkal rukkoltunk elő. Sokkal több van bennünk, mint amit hétfőn mutattunk. A bajnokságot élvezzük, de megszakadnunk már nem kell. Közös edzéseink egyáltalán nincsenek. Egy héten egyszer összejövünk, és élvezzük a játékot.

Az egykori kiváló középhátvéd szerint a Ferencváros elleni győzelem óriási lökést adna az Újpestnek az idény további részére.

– Bízom benne, hogy az Újpest az új kinevezett edzővel lángra kap, de a Ferencváros elleni párharc mindig háromesélyes, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok. A Fradinak és az Újpestnek is hullámzó a teljesítménye, úgyhogy lehetetlen megjósolni, ki jut tovább. Annak idején, amikor megnyertük a Magyar Kupát, pont a zöldeket ejtettük ki, és ez nagy lökést adott nekünk a továbbiakban – emlékezett Tamási Zoltán, aki manapság a Nógrád megyei első osztályú Salgótarjáni BTC edzőjeként dolgozik.

Szanyó Károly, a Rangadó.hu állandó szakértője is pályára lépett hétfő este, és lenyűgözte a találkozót körülvevő érdeklődés.

– Az eddig mutatott teljesítményünkhöz képest gyengébben játszottunk, viszont üde színfolt volt, hogy a lelátón ilyen sok ember foglalt helyet. Öregfiúk-szinten ez nagy különlegesség, de ez is mutatja, hogy az Újpest–Ferencváros összecsapások korosztálytól függetlenül mindig is nagy nívóval bírnak.

A volt újpesti támadó komoly jóslatokba nem bocsátkozott, de szerinte mindenképpen előny, hogy a kupapárharc visszavágóját Újpesten rendezik.

– Két mérkőzésen dől el a továbbjutás. A Puskás-stadionban lesz az első meccs, ha ott az Újpest kedvező eredményt tudna elérni, akkor a Szusza Ferenc Stadionban legyőzhető a Ferencváros – mondta Szanyó Károly, aki a közelmúltban volt negyvenéves, de még a budapesti harmadosztályban is focizik.

Wukovics Lázsló pályafutása során mindkét együttesben megfordult, de a Ferencváros csapatát erősíti az öregfiúk-mezőnyben, és hétfő este ő lőtte a zöldek második gólját.

– Nagyon jó összetételben álltunk fel. A két csapatban összesen tizenhat válogatott labdarúgó lépett pályára – mesélte Wukovics. – Érdekes, hogy a Fradi–Győr Ligakupa-meccsen meg tizenhét külföldi szerepelt. Irányítottuk az egész mérkőzést, az Újpest csak a legvégén szépített, úgyhogy nem forgott veszélyben a győzelmünk. Nagyon nívós az öregfiúk-bajnokság. Az Újpesten és rajtunk kívül az MTK-nak is komoly csapata van, de sokszor közrejátszik az időbeosztás, mert nem mindig tud minden futballista eljönni egy meccsre. Nem edzünk, de nincs is rá szükség. Itt már annyi tapasztalt játékos van, hogy mindenki tudja, mi a feladata. Örömmel jövünk össze, de akkor a legjobb játszani, ha a minőségi focisták közül mindenki jelen van.

A mérkőzésen gyönyörű gólt fejelő támadó a zöld-fehérek jelenlegi csapatát tartja a továbbjutás esélyesének a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

– A kupapárharc előtt ez nagyon jó ráhangolás volt, ez szóba is került az öltözőben. Mindkét csapatnak óriási lehetőség, mert a legkönnyebben itt lehet kijutni a nemzetközi porondra. Úgy gondolom, a Ferencvárosnak több esélye van, de a kupában bármi előfordulhat.

Szűcs Mihály a Ferencváros egykori Bajnokok Ligája-résztvevő hátvédje megköszönte az Újpestnek, amiért biztosították számukra a Szusza Ferenc Stadiont.

– Újpesten engedélyezték, hogy a Szusza Ferenc Stadionban játszhassuk a mérkőzést este nyolc órakor, villanyfényben, s ez már alapból megadta a hangulatát a találkozónak. A pályán kívül mindenki elismerően és barátian üdvözölte a másikat, de a pályán ez már nem mutatkozott meg. Nagy elszántsággal küzdött mindkét gárda. Szerencsére mi tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, bár a helyzeteink alapján nagyobb különbséggel is győzhettünk volna – mesélte Szűcs, aki manapság az NB III-ban listavezető Soroksár szakmai igazgatója.

Az egykori kiváló védő sem szeretne jósolni a kupameccsek előtt, de elmondta, ők már korábban és most is megmutatták, hogy legyőzhetőek a lila-fehérek.

– Párhuzamot nem szeretnék vonni az öregfiúk-meccs és a kupatalálkozók között, de nagyon örülök ennek a párosításnak, mert mindig nagy figyelem övezi. Szerintem közönségszórakoztató párharc lesz, és a Ferencváros továbbjutását várom. Olyan nagy szavakat nem szeretnék használni, minthogy megmutattuk, hogyan kell legyőzni az Újpestet, de próbáltunk jó példát mutatni a mostaniaknak – zárta szavait Szűcs Mihály.

Olvasói sztorik