NB I

„Csoda lenne a bajnoki cím”

Az örökös bajnok, Martos Győző nem tartja reálisnak az aranyéremről szőtt álmokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros saját nevelésű játékosa, Martos Győző 1971-ben mutatkozott be az első csapatban, és nyolc éven keresztül volt oszlopos tagja a zöld-fehérek védelmének. Ezután két idényt lehúzott a Volánnál, majd 1981-ben Belgiumba szerződött. A Waterschei csapatával Belga Kupát nyert és KEK-elődöntőig jutott. A magyar válogatottban 34 alkalommal szerepelt. Az FTC örökös bajnoka a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, volt egy-két nagy tévedés a játékosigazolások során, ezért nagy csoda lenne számára, ha bajnokságot tudna nyerni az együttes.

– Követem a mai Ferencvárost, teljesen naprakész vagyok. Nézem a mérkőzéseket, és minden reggel olvasom az újságot. A mostani csapat játékát vegyes érzelmekkel élem meg. Voltak mérkőzések, amikor kimondottan jól játszottak, de előfordult, hogy katasztrofálisan szerepeltek. Bár lehet, hogy ez azért van, mert ritkán futott ki a csapat a pályára ugyanabban az összeállításban – vélekedett Martos Győző.

A Fradinál az idény elején bajnoki címről beszéltek, de a klub legendája szerinte ez célkitűzés nem reális.

– Jól hangzik a bajnoki cím, de az idény elején sem tartottam reális célkitűzésnek, és most sem – szögezte le Martos. – Azért, mert vásároltak egy halom játékost, még nem lesz bajnokesélyes a csapat. Össze is kell rakni őket. Mellesleg úgy látom, nem minden futballista leigazolás volt telitalálat. Volt egy-két nagy tévedés a vásárlásoknál. Számomra nagy csoda lenne, ha bajnokságot tudna nyerni ez a gárda.

A zöld-fehér csapat sok légióst szerepeltet, de Martos Győző szerint ez természetes, mert a magyar futballisták nem elég jók.

– Sajnos a játékospiac nagyon szűk, ezért kénytelenek külföldről vásárolni focistákat. Magyarországon jelenleg nincs két épkézláb belsővédő, ez a válogatottban is hatalmas probléma. Aki meg alkalmas lenne arra, hogy egy bajnokcsapatban játsszon, azt lehetetlen megszerezni. Kénytelenek külföldről vásárolni, mert kevés a jó magyar játékos – vélekedett a 63 éves egykori hátvéd.

Olvasói sztorik