NB I

Feltámadt a Fradi

A Ferencváros 4-1-re győzött a Diósgyőr elleni rangadón az élvonal 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 1-4 (1-1)
Diósgyőr, 11 ezer néző. Játékvezető: Andó-Szabó
DVTK: Rajics – Vági, Vadász, Debreceni, Gohér – Nikházi, Abdouraman (Gosztonyi, 56.), Kosztics, Barczi (Elek Á., 69.) – Futács, Tisza T. (Bacsa, 56.). Edző: Tomiszlav Szivics
FTC: Jova – Gyömbér, Besics, Mateos, Bönig – Gerson (Jovanovics, 91.), Józsi (Busai, 84.) – Somalia, Holman, Jenner (Csukics, 87.) – Böde. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Futács (1.), illetve Jenner (14.), Böde (46., 86.), Gyömbér (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendégektől Leonardo, Hidvégi, Kurucz, a hazaiaktól pedig Rados és Kádár hiányzott.

Ötven másodperc elteltével Tisza Tibor végzett el villámgyorsan egy szabadrúgást, Futács Márkó pedig éles szögből a hálóba lőtt (1-0). Lesről szó sem lehetett, mert a Real Madridtól igazolt Mateos beragadt középen. A hazaiak a folytatásban vezettek néhány tetszetős támadást, de a Ferencváros kisvártatva átvette a kezdeményezést, és Jenner szépségdíjas szabadrúgásával a 14. percben egyenlített (1-1).

A 17. percben Somalia iramodott meg ígéretes helyzetben, de körülményesnek bizonyult, nem lőtt, inkább Holman Dávidhoz passzolt, de ő sem tudta a kapu felé továbbítani. A másik oldalon Kosztics került nagy ziccerbe, de lövése elpattogott a kapufa mellett. A 25. percben egy szöglet után Jenner bombázta telibe a keresztlécet, de a játékvezető közbefújt. Két perc elteltével Gohér szabadrúgását Jova a kapu fölé ütötte.

A 31. percben Somalia lőtt a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Öt perc múlva egy ferencvárosi szöglet a kapufán csattant, de a kipattanót nem tudták kapura lőni a vendégek. A 44. percben Tisza Tibor szabadrúgása szállt a kapu mellé.

A szünet után 36 másodperc kellett a gólhoz, de ezúttal a Fradi lőtte: Somalia passzára Böde Dániel üresen érkezett, és könnyedén a hálóba passzolt (1-2). Az ötvenedik percben Böde lövését Rajics kapus vetődve kiütötte. Az 52. percben Holman tökéletes passzát az egyedül hagyott Gyömbér a tizenhatoson belül átvette, majd a hálóba lőtt (1-3). Ezután is az FTC irányította a játékot. A hazaiaknak voltak lehetőségeik, de valamirevaló ziccert nem tudtak kialakítani.

A 86. percben Busai passzát Böde lőtte a hálóba (1-4). Ezen a mérkőzésen egyik csapat sem hasonlított közelmúltbeli önmagára. A DVTK kilenc mérkőzésből álló veretlenségi sorozata egy csúnya kudarccal szakadt meg, az FTC viszont egy emlékezetes sikerrel szakította meg nyeretlenségi szériáját.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt jól ismerő Sport Zoltán elemezte:

Két olyan csapat találkozott, amely teljesen eltérő szériával rendelkezett. A DVTK kilenc veretlen meccset produkált zsinórban, a Fradi viszont az Újpest elleni derbi óta nem tudott győzni. Jó mérkőzést várhattunk, és ez a találkozó tényleg méltó volt a rangadó megnevezéshez – annak ellenére, hogy helyenként leült a játék – hiszen magyar viszonylatban minőségi futballisták játszottak telt ház előtt, egy kulturált pályán.

A Fradi nagyon elaludt az első percben, és azt hittem, hogy a hazaiak gyors gólja megadja a meccs alaphangját, de nem így történt, mert nem maradt támadásban a Diósgyőr. A vendégek gyorsan elfeledtették a védekezési hibájukat, fölénybe kerültek, és egyenlítettek. Jó iramú, változatos, látványos megoldásokkal tarkított meccs volt. Nagyon taktikusan futballoztak a csapatok, ebből a szempontból a Ferencváros ellenfele fölé nőtt. A DVTK jól szervezte a támadásait, de a védekezésbe való átmenet nehézkesen sikerült, ebből sok lehetősége lehetett volna az FTC-nek, ha pontosabb.

A második félidőben a Fradi tíz perc alatt elintézte a hazaiakat, méghozzá két csodálatos góllal. Ha ezek a Bundesligában születtek volna, sokáig ismétlik őket. Utána tökéletesen visszazárt a középpályára a fővárosi együttes, és a kontrákra apellált. A Diósgyőr feljebb lépett és ment előre, dolgozott, csinálta a dolgát. Támadószellemű hazai csapat volt a pályán, helyzete mégsem akadt. A Fradinak viszont minden lehetősége megvolt arra, hogy növelje az előnyét. Moniz taktikailag picit legyőzte Szivicset, A Fradi minőségi játékosai jobban megtöltötték tartalommal a játékot.

Olvasói sztorik