NB I

Gyerekeknek gyűjt a DVTK

Nehéz sorsú gyerekeknek gyűjt a DVTK karácsonyra, ezért a következő hetekben több akciót is szervez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első állomás a Ferencváros elleni, szombati mérkőzés lesz – tájékoztatta pénteken az MTI-t Dudás Hunor a DVTK-t működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint mondta, a régióban élők számára a DVTK mindig is több volt, mint egy klub. „Ahogy eddig is, most is szeretnénk élen járni és felhívni a figyelmet az összefogás fontosságára” – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Diósgyőr a heti mérkőzéseken, szurkolói találkozókon és egyéb akciókon túl minden évben kiemelt jelentőséget tulajdonít a társadalmi szerepvállalásnak. „Az idei évben a Katolikus Karitász szervezetével összefogva segítünk abban, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő szegény, nehéz sorsú gyerekeknek is legyen karácsonya” – hangsúlyozta a sportvezető.

Kifejtette: a következő hetekben több akciót is szerveznek, az elsőt a Ferencváros elleni találkozóval egybekötve. A szombati mérkőzésen a Katolikus Karitász hivatalos logójával ellátott dresszben játszanak majd a labdarúgók. A lefújást követően a játékosok által dedikált mezeket árverésre bocsátják. A befolyt összegből a segélyszervezet juttatja majd el a megvásárolt élelmiszer és ajándékcsomagokat a rászorulókhoz – sorolta a részleteket.

Arról is beszámolt, hogy a kezdeményezés itt nem ér véget. Játék és ajándékgyűjtést is terveznek, melyet a következő hazai mérkőzésen a Miskolci Jegesmedvék által Magyarországon bevezetett Dobj egy macit akcióval szeretnének népszerűsíteni.

Olvasói sztorik