NB I

Az UEFA is figyeli a Diósgyőrt

Bene Ferenc és Tomiszlav Szivics is megszólalt a csapat remeklésévél kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Külön cikkbenfoglalkozik a Diósgyőri VTK bajnoki menetelésével az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapja.

A szerző hangsúlyozza, rég nem látott sikerszériát produkál a csapat, hiszen immár kilenc forduló óta veretlen az NB I-ben, ráadásul eközben egy hétmeccses, kapott gól nélküli győzelmi sorozatot is maga mögött tudhat. A hétvégi, Haladás elleni 2-2-s döntetlen kapcsán Bene Ferenc másodedzőt idézik, aki elmondta, „ha egy percre is elhisszük, hogy munka nélkül is jó eredményeket lehet elérni, végünk van”.

A szakembert új kollégájáról, a nyáron kinevezett Tomiszlav Szivicsről is kérdezték.

– Minden stábtagnak megvan a saját feladata – mondta Bene. – Minden ellenfélből alaposan felkészülünk, az összes részletet elemezzünk. Mint minden új vezetőedzőnél, Szivics érkezésénél is sok változás történt: más játékrendszerben játszunk, és az edzéseken is más dolgokra fókuszálunk, mint korábban.

Tomiszlav Szivics is megszólalt, aki a győzelmi sorozat kapcsán azt mondta, leginkább a szemléletváltásnak köszönhetőek az eddigi sikerek.

– Úgy érzem, a játékosaim elkezdtek hinni a képességeikben, és maguk mögött hagyták a sikertelen gondolkodást – nyilatkozta az oldalnak Tomiszlav Szivics. – Ez volt a legnehezebb része a munkámnak, hogy visszaadjuk a hitet a csapatnak. De ez volt az, ami segített abban, hogy sikereket érjünk el a pályán.

A cikkben hozzáteszik, bár a Diósgyőr a második helyen áll a tabellán – három ponttal lemaradva a Videoton mögött –, egyelőre senki sem beszél a klub történetének első lehetséges bajnoki címéről. Bene Ferenc is óvatosan nyilatkozott ezzel kapcsolatban.

– Sokkal nagyobb variációs lehetőségeink vannak a mostani kerettel, mint például a tavalyival – magyarázta Bene. – A keret fiatalabb és ambiciózusabb. Mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk – nem szabad irreális célokat kitűzni magunk elé, de minden lehetőséget szeretnénk megragadni, amire a futball lehetőséget ad. Keményen kell dolgoznunk, hogy az álmaink valósággá váljanak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik