NB I

Kiszenvedett továbbjutás

A Magyar Kupa negyedik fordulójában: Cigánd–Diósgyőr 3-4.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 4. forduló
Cigánd SE – Diósgyőri VTK 3-4 (2-1)
Cigánd. Játékvezető: Takács J.
Cigánd: Sánta – Sipos, Ur, Ludescher, Varga K. – Pop, Vasas, Baksa, Tempfli (Vicickó, 20.) – Varga Z. (Gnandt-Németh, 73.), Roszel. Edző: Fogarasi Zoltán
DVTK: Gelei – Eperjesi (Hanek, 58.), W. Alves, Kádár, Huszics – Batioja, Kosztics, Elek Á. (Nikházi, a szünetben), Gosztonyi – Bacsa (Boros, 51.), Tisza. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Tempfli (7.), Sipos (tizenegyesből 38.), Baksa (47.) illetve Tempfli (öngól 9.), Tisza (tizenegyesből 70., 81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hetedik percben nem kis meglepetésre a hazai csapat szerzett vezetést: Pop szabadrúgását követően egy lecsorgó labdát Tempfli Imre vágott a hálóba (1-0). Két perccel később duplázott a cigándi játékos, ekkor saját kapuját vette be Bacsa beadása után (1-1) – derül ki a dvtk.eu tudósításából.

A gyors gólváltás után a Diósgyőr került fölénybe, de csak kisebb helyzetekig jutott. Igazán nagy lehetősége a 23. percben Batiojának akadt, azonban a vendégek támadója nem találta el a labdát az ötösön. A Cigánd is bátran jött előre, több lehetőséget is kidolgozott az ellenfél tizenhatosának előterében, de ezek nem rejtettek nagy veszélyt magukban.

A 37. percben viszont sikerült áttörni a vendégek védelmét: Varga Zoltán került a védők mögé, Eperjesi csak szabálytalanul tudta megállítani, büntető! A tizenegyest Sipos Tamás lőtte félmagasan a kapuba (2-1). Mivel a hátralevő percekben nem esett több gól, így hazai vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A második félidő elején jött az igazi hidegzuhany: Roszel nyargalt el Kádár mellett, középre adott, ahol érkezett Baksa, és tíz méterről a léc alá zúdította a labdát (3-1). Továbbra is mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, a DVTK részéről főleg Gosztonyi veszélyeztetett. A 63. percben azonban ismét a hazaiak kerültek nagyon közel az újabb gólhoz: Varga lőtte telibe a kapufát.

A hetvenedik percben Nikházit buktatták a hazai tizenhatoson belül: ez is tizenegyes! A labda mögé Tisza Tibor állt, és nem hibázott (3-2). Nagy hajrába kezdett a Diósgyőr, és a 76. percben sikerült is az egyenlítés: Tisza beadását William Alves fejelte a kapuba (3-3). Két perccel később centiken múlt, hogy a vezetés is meglegyen: Tisza szabadrúgása csattant a keresztlécen. A 81. percre teljesen elfáradt a becsülettel küzdő hazai együttes: Nikházi adott remek labdát a védők közül kilépő Tiszának, aki a kifutó kapus mellett lőtt a hálóba (3-4).

A hajrában is akadt még néhány lehetősége a Diósgyőrnek, ezek viszont már kimaradtak, így 4-3-as győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupában. A Cigánd teljesítménye igazán megsüvegelendő: ellenfele a legutóbbi kilenc élvonalbeli bajnokiján kapott összesen három gólt, amit a hazaiaknak sikerült alig negyven perc alatt teljesíteniük.

Olvasói sztorik