NB I

A Rákóczi sima győzelme

A Kaposvár már az első félidőben eldöntötte a továbbjutást Ajkán; Waltner Róbert mesterhármast szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa 4. forduló
FC Ajka – Kaposvári Rákóczi 0-6 (0-4)

Ajka, 250 néző. Játékvezető: Berke
Ajka: Tulipán – Domján (Gunther, 36.), Fodor M., Péter P., Köles – Horváth A., Kanta Sz., Sipos N., Skriba (Varga T., 74.), Major – Sowunmi (Meiczinger, 71.) Edző: Ifj. Mihalecz István
Kaposvár: Posza – Petrache, Zámbó, Kovács O., Földes – Balázs B., Coroian, Thian (Böjte, 56.), Pavlovics (Albert Á., 46.) – Haruna, Waltner (Dominic, 66.). Edző: Prukner László
Gólszerző: Waltner (4., 41., 43.), Balázs B. (35.), Thian (55.), Haruna (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-ben hetedik helyezett Ajka hazai pályán játszott az NB I-ben sereghajtó Kaposvár csapatával. Ha a vendégcsapat idei teljesítményét és gólátlagát nézzük, akkor ez egy éles mérkőzés is lehetett volna. A Rákóczi viszont nem foglalkozott az előjelekkel…

A mérkőzés elején gyorsan vezetést szerzett a Kaposvár. A negyedik percben egy kiugratás után Waltner Róbert egyedül állt szemben Tulipánnal, és kilenc méterről átemelte felette a labdát (0-1). A 29. percben ismét megvillant a Kaposvár: Balázs Benjámin beadását Zámbó fejelte centikkel a kapu mellé.

A 35. percben növelte előnyét a Kaposvár: egy bedobás utáni kavarodás során az első kísérlet még levágódott az ajkai védőkről, de a kipattanó Balázs Benjáminhoz került, aki megtolta a labdát Tulipán mellett, és a kapuba passzolt (0-2). A 41. percben a Kaposvár eldöntötte a találkozót: Pavlovics szögletét Zámbó csúsztatta kapura, de Waltner Róbert még belefejelt a labdába, így ő lett a gólszerző ismét (0-3).

Már az első félidőben kialakulni látszott a kiütéses győzelem. A 43. percben Haruna lépett ki ziccerben, aki elgurította Tulipán mellett a labdát. A Kaposvár rutinos támadója, Waltner is követte az akciót, és a gólvonal előtt még beleért a labdába, így összejött a mesterhármas (0-4).

A második játékrész úgy kezdődött, ahogy az első abbamaradt: az 55. percben a Kaposvár már az ötödik gólját szerezte. Egy ajkai labdavesztés után a labda Thian elé került, aki 21 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-5). Az 57. percben szépítési lehetőséget puskázott el az Ajka: Sowunmi rúgta Kovács Olivér kezére a labdát. A megítélt büntetőt azonban nem tudta értékesíteni a hazai csapat, Major középre lőtt, Posza pedig lábbal hárítani tudott.

Továbbra sem állt le a Rákóczi. A 65. percben Zámbó futott el a baloldalon. Középre tett labdájába Haruna tette bele a lábát és 12 méterről megszerezte a hatodik kaposvári gólt (0-6). Becsülettel hajtott az Ajka, és próbált szépíteni, de ezúttal semmi nem jött össze. A 79. percben egy szöglet után a labda Köles elé került, aki közelről a kapu fölé lőtt. Ez volt az utolsó komolyabb helyzet a mérkőzésen. A játékvezető megkönyörült az ajkai csapaton és hosszabbítás nélkül lefújta a mérkőzést.

A Kaposvár továbbjutásához nem férhetett kétség. A somogyiak már az első játékrészben rövidre zárták a továbbjutás kérdését, a második felvonás puszta formalitás volt. Kaposvári szempontból mindenképpen hasznos volt a meccs, mert egy kiesőhelyen tanyázó csapatnak minden győzelemre és gólra szüksége van, ebből most erőt meríthetnek a szombaton esedékes, Videoton elleni találkozóra – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik