NB I

Angliában tapsoltak volna

A Magyar Kupa negyedik fordulójában: Kisvárda–Pápa 3-4.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 4. forduló
Kisvárda SE – Lombard Pápa Termál FC 3-4 (1-1)
Kisvárda, 500 néző. Játékvezető: Berger
Kisvárda: Petranics – Farkas M. (Nagy B., 85.), Hegedűs T., Soós T., Molnár R. – Miskolczi, Kornutjak (Pálvölgyi, 85.), Horváth L. (Oláh D., 77.), Üveges, Kapacina – Bouard. Edző: Révész Attila
Pápa: Szűcs L. – Dóczi (Sekour, a szünetben), Struhar, Mecsinovics, Németh M. – Tóth G., Szabó O. (Tajthy, 67.) – Quintero, Király B., Arszics – Kenesei K. (Orosz M., a szünetben). Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Hegedűs T. (tizenegyesből 39.), Kapacina (61.), Üveges (69.), illetve Király B. (21), Struhar (59.), Quintero (71.), Orosz (76.)
Kiállítva: Pálvölgyi (91.), illetve Quintero (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 21. percben Dóczi beadása után Kenesei 16 méteres lövését Petranics bravúrral oldalra tolta, de az érkező Király Botond nyolc méterről a kapuba lőtt (0-1). A 39. percben Bouard fedezte a labdát Dóczival szemben, majd átesett a becsúszó védő lábán. A játékvezető a sípjába fújt, kivárt néhány másodpercet, és a büntetőpontra mutatott. A tizenegyesből Hegedűs a jobbra vetődő Szűcs mellett higgadtan a bal alsó sarokba gurított (1-1).

Az 59. percben Arszics 22 méteres szabadrúgása után a labda a kapufáról éppen a lesgyanús helyzetben lévő Struhar testére pattant, onnan pedig az üres kapuba (1-2). Két perccel később Miskolczi beadása után Kapacina nyolc méterről a hálóba fejelt (2-2). A 69. percben Struhar fejelte haza a labdát a tőle két méterre, a tizenhatos vonalánál álló Szűcs Lajoshoz, ám magasra sikeredett a kísérlet, elszállt a kapus keze felett. Üveges lecsapott a labdára, és hat méterről a léc alá emelte (3-2).

A 71. percben Orosz Márk beadása után a védőkről levágódó labdát Quintero éles szögből, tíz méterről a léc alá bombázta (3-3). A 76. percben Orosz hámozta át magát két várdai védőn, majd 12 méterről a kapuba lőtt (3-4). A 91. percben Pálvölgyi és Quintero között perpatvar támadt, ezután jókora tumultus támadt. A játékvezető kiállította a magáról megfeledkezett játékosokat.

A mérkőzés akkor vált igazán érdekessé, amikor a házigazda várdaiak kétszer is viszonylag gyorsan kiegyenlítették a pápaiak kipattanó labdákból megszerzett előnyét. Előbb tizenegyesből, majd Kapacina Valér fejeséből sikerült egalizálniuk a szabolcsiaknak.

Sőt, harmadjára már a házigazdánál volt az előny, ám ezúttal a pápaiak egyenlítettek villámgyorsan, mint tíz perccel korábban a Kisvárda. A fordulatoknak ezzel még nem volt vége, hiszen Orosz Márk továbbjutást szerző gólt szerzett a látogatóknak. Mindez úgy fordulhatott elő, hogy az utolsó percben kilépő Üveges Szabolcs ziccerét Szűcs Lajos védte, ismétlését pedig a gólvonalról mentették a védők – tudósított a szon.hu.

Edzői értékelések

Révész Attila, Kisvárda: – Változatos és izgalmas kupamérkőzést játszottunk, amelyen méltó ellenfelei voltunk az élvonalbeli Pápának. Azt gondolom, a két csapat között ellenfelünk minőségibb cseréi jelentették a különbséget.

Tóth Bálint, Pápa: – Jó meccset játszottunk, mert nyertünk. Az ellenfél igazolta, hogy a bajnokságban nem véletlenül szerepel jól, tehetséges, futballozó társaság, amelynek jó játékosai vannak hátul, középen és elöl is, és tudnak gólokat is szerezni. Védekezésben nagy hibákat követtünk el, igaz, szereztünk szép gólokat. Angliában biztosan felállva tapsolták volna a meccset, de itthon alighanem csak legyintenek rá.

Olvasói sztorik