NB I

Kupacsaták és hétközi bajnokik

Priskin az Anzsi, Németh ismét a PSV ellen bizonyíthat a kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Ezúttal a hétközi kupafordulók, illetve bajnokik lesznek terítéken.

Kedd – Bodorék a pályán

A Holland Kupában a Bodor Boldizsárt és Babos Gábort foglalkoztató NAC Breda a szintén első osztályú Cambuur ellen lép pályára. A két csapat legutóbb augusztus elején találkozott egymással, akkor a NAC – szintén idegenben – gól nélküli döntetlent ért el mostani ellenfelével szemben.

Szerda – izzasztó belga bajnokik

Az Osztrák Kupában Gulácsi Péter csapata, az élvonalbeli listavezető Salzburg a másodosztály második helyén álló Kapfenberg vendége lesz.

Belgiumban két magyar érdekeltségű bajnokit rendeznek: Köteles László együttese, a zsinórban négy bajnokit nyerő Genk a szintén hasonló sorozattal bíró Kortrijk csapatát fogadja. Vass Ádámékra sem vár könnyű feladat, az Oostende vendége az Anderlecht lesz.

A Dán Kupában Vadócz Krisztiánék kifejezetten kellemetlen ellenfelet fogtak ki: az Odense a Köbenhavn otthonába látogat.

Görögországban sima mérkőzés várhat a Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakoszra: a bajnoki címvédő a Fokikosz otthonában lép pályára a legjobb 32 között. A párharc két mérkőzésből áll, az elsőt 5-1-re nyerte az Olimpiakosz.

Hollandiában a Németh Krisztiánt is soraiban tudó Roda a PSV Eindhovent fogta ki a legjobb 32 között. A magyar válogatott támadó csapatának idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást. A két csapat múlt hétvégén találkozott egymással legutóbb, akkor Németh hajrában szerzett góljával 2-1-re nyert a Roda. Az Adorján Krisztiánt foglalkoztató Groningenre könnyebb feladat vár, hazai pályán kell bizonyítania a harmadosztályú Capelle ellen.

Az olasz első osztály hétközi fordulójában Tőzsér Dániel klubja, a Genoa a Parma együttesénél vendégszerepel.

Mindhárom orosz első ligás légiósunk szerdán bizonyíthat a kupában: Dzsudzsák Balázs alakulata, a Dinamo Moszkva a másodosztály középmezőnyében tanyázó Szaljut vendége lesz. Koman Vladimirra és az Uralra a harmadik ligás Tosno vár, míg Pintér Ádám csapatát, a Tom Tomszkot a másodosztályban szereplő Orenburg fogadja a 16 közé jutásért.

Csütörtök – Priskinék az Anzsit üthetik ki a kupából

Negyedik holland légiósunk, Otigba Kenneth a másodosztályú Venlo ellen bizonyíthat a Heerenveen színeiben a csütörtöki kupanapon.

Az elmúlt két bajnokiján két fontos gólt szerző Lovrencsics Gergőre és csapatára az öt meccs óta nyeretlen Jagiellona vár a lengyel bajnokság 14. fordulójában. A Lech Poznan kiváló formában van, legutóbbi öt bajnokiján nem talált legyőzőre.

Oroszországban a legutóbbi fordulóban duplázó Priskin Tamásra ismét nagy szüksége lehet a másodosztályú Alanyijának a kupában: a csapat vendége a gyenge formában lévő, az élvonalban idén még nyeretlen Anzsi Mahacskala lesz.

Olvasói sztorik