NB I

Megszakadt a nagy sorozat

A Diósgyőr hét győzelem után 2-2-t játszott a Haladás otthonában az élvonal 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)
Szombathely, 4000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Fehér Z. (Rajos, 87.), Simon Á. – Németh M., Nagy G., Halmosi – Radó (Ugrai, 88.). Edző: Artner Tamás
DVTK: Rajics – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Nikházi (Gosztonyi, a szünetben), Abdouraman, Elek Á., Barczi (Tisza T., 66.) – Bacsa (Batioja, a szünetben), Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Nagy G. (23.), Németh M. (61.), illetve Abdouraman (10., 89.)
Kiállítva: Kádár (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a magyar válogatott egykori csatára, az osztrák Sturm Graz játékos-megfigyelője, Szabics Imre.

A negyedik percben Gohér mentett a gólvonaltól fél méterrel a nyakában lihegő Nagy Gábor elől. A hazaiak nagyon aktívan, támadó szellemben kezdtek, mégis a vendégek szereztek vezetést. A tizedik percben a Diósgyőr kihasználta első lehetőségét: egy szabadrúgás után Abdouraman a hálóba fejelt (0-1). A 17. percben Radó András talált a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A 23. percben szépségdíjas akció futott a pályán, Radó sarokkal indította Halmosi Pétert, akinek tökéletes centerezését Nagy Gábor váltotta gólra (1-1). 670 perc után gólt kapott a Diósgyőr!

A várakozásoknak megfelelően remek iramú, lendületes, izgalmas, eseménydús meccset produkáltak a csapatok. A 38. percben Gohér szabadrúgása után Halmosi fejelt a saját kapuja mellé. Nem sokkal később Gohér kapáslövése pattogott el a szombathelyi kapu mellett. Az első félidő végén némileg visszaesett a színvonal a sok szabálytalanság miatt.

Az 57. percben Kádár mentett nagyot a berobbanó Fehér Zoltán elől. Egy perccel később Fehér távoli lövését védte vetődve Rajics. A hatvanadik percben Radó beadását Nagy Gábor lőtte kapura, de blokkolták. A Haladás beszorította ellenfelét, érett a második hazai gól, és gyorsan meg is született: Bosnjak hajszálpontos passzát Németh Márió értékesítette (2-1).

A hajrá is fordulatos játékot hozott, a 89. percben Tisza Tibor beívelését a teljesen egyedül hagyott Abdouraman a hálóba fejelte (2-2). Kádár Tamás megkapta második sárga lapját, ezért a bíró kiállította. A hosszabbítás pillanataiban Halmosi Péter a kapufát találta el, de az asszisztens már lest jelzett.

A diósgyőriek kapott gól nélküli, és győzelmi sorozata megszakadt, veretlenségi szériája azonban tovább tart.

– A Haladás elvesztett két pontot. Jól játszott a Diósgyőr is, de amikor a hazaiak megindultak, élmény volt nézni őket. A Radó, Halmosi és Nagy Gábor alkotta támadószekcióban – kiegészülve Németh Márióval – volt ütem, ritmus. Kint voltam a pénteki Újpest-meccsen, annál ez egy klasszissal jobb volt. Volt benne minden, lehetett látni, hogy készültek egymásra a csapatok, de egyikük sem állt be védekezni. A DVTK vékonyabb volt, mint a közelmúltban, de elérte a célját. A hazaiak most is bizonyították, hogy a fiatal magyar játékosokra lehet számítani, mert van bennük potenciál. Mindig is tetszett a Haladás támadófutballt vállaló játéka. Üde színfolt, és amikor hazai pályán szerepelnek, abból rossz meccs nem sülhet ki, akárki az ellenfél – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik