NB I

Jól összerakták őket

Simon Ádám elismeri a Diósgyőr remeklését, de szombaton megszakítaná a győzelmi sorozatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyik csapat hazai pályán még veretlen ebben a bajnokságban, a másik viszont az elmúlt hét mérkőzését megnyerte, tehát egyikük kiváló sorozata biztosan megszakad szombat este. Előzetesen így foglalható össze a Haladás–Diósgyőr találkozó lényege.

A nézők számára a remek szórakozás garantált, hiszen a két csapat stílusa, karaktere hasonló. Nem elképzelhetetlen, hogy vendégségben is a borsodiak fognak kezdeményezni, erre enged következtetni sportigazgatójuk, Kovács Zoltán megjegyzése: „boldog leszek, ha hat-ötre fogunk nyerni Szombathelyen.” A Haladás 23 éves középpályása, Simon Ádám a Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, számára az is nagy örömöt fog okozni, ha csúnyán győznek egy-nullra.

– Minek köszönhető, hogy imponáló magabiztossággal nyertek Mezőkövesden?
– Taktikailag fegyelmezettek voltunk, és mindenki odatette magát. Nagyobb veszély nélkül lehoztunk a meccset, csak a végén adódott egy helyzetük a hazaiaknak, de nem éreztem, hogy különösebben veszélyben forogna a győzelmünk. Magabiztosan nyertünk, aki idegenben nagy dolog – mondta Simon Ádám.

– Szombaton a hétmeccses győzelmi sorozattal büszkélkedő Diósgyőr érkezik Szombathelyre. A két csapat hasonló stílust képvisel.
– Valóban. Itthon senkitől nem kell félnünk, mert jó és egységes csapatunk van. Régóta ismerjük egymást, és egyben van a társaság. Vagyunk olyan csapat, mint a DVTK, itthon pláne. Mindenképpen győzni szeretnénk, ha csúnyán nyerünk egy-nullra, akkor is nagyon boldog leszek.

– A borsodiak remek szériája nem lehet a véletlen műve…
– Elkapták a fonalat, ezáltal nagyobb lett az önbizalmuk, és mindenhol úgy lépnek pályára, hogy nyernek. Ha egy sorozat elindul, akkor a lendület kitart egy ideig. Több játékosukat személyesen ismerem, hiszen Futács Márkóval, Bacsa Patrikkal és Nikházi Márkkal is játszottam együtt a válogatottban. Jól összerakták őket, de minden sorozat megszakad egyszer…

Olvasói sztorik