NB I

„Szívesen visszatérnék”

A távozó edző, Kozma István peren kívül megállapodott a klubvezetőséggel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kozma István, az Újpest egykori kiváló játékosa július elején látott munkához vezetőedzőként korábbi csapata élén. Élete nagy álma vált valóra, hogy annál a klubnál számítottak rá, amelytől a legtöbbet kapta karrierje során.

A 49 éves tréner számára nem indult zökkenőmentesen az újpesti kaland. A felkészülési időszak végén Balajcza Szabolcs csapatkapitány azt nyilatkozta, idén a kiesés ellen fog harcolni a lila-fehér gárda. Ezzel a kijelentéssel már a szezon kezdete előtt felkavarta az állóvizet, és komoly terhet rakott az edzőre.

A bajnokság első harmadában felemás eredményeket produkált a csapat, de a játék nem azt mutatta, hogy kiesési gondjai lesznek a csapatnak, az ötödik fordulóban például hat gólt lőttek a Mezőkövesdnek. A problémák ezután következtek. Sorra bukták el a komolyabb mérkőzéseket, és a Győri ETO elleni kudarcot követően a kiesőhelyre kerültek.

Ekkor a csapat másodedzője, Marc Leliévre lemondott. Egyes kritikusok úgy gondolták, hogy a szakmai munkát valójában ő irányítja, és Kozma Istvánt csak azért nevezték ki vezetőedzőnek, mert kellett egy ember, akinek megvan a pro licences képesítése. A belga lemondása után Kozma úgy gondolta, felveszi a kesztyűt a kiesés elleni harcban, és tovább dolgozik a csapattal.

Az Újpest vezetése viszont nem szavazott bizalmat a klub legendájának, így elmozdították a kispadról, és Nebojsa Vignjevics személyében szerb vezetőedzője lett az együttesnek. A Rangadó.hu megkeresésére Kozma István elmondta, történtek ellenére egyszer szívesen visszatérne…

– Szerettem volna továbbcsinálni, voltak még terveim – jelentette ki Kozma, aki karrierje során most volt először NB I-es csapat vezetőedzője. – Amikor valaki nekivág egy ilyen feladatnak, mindig jobbat szeretne. Az volt a tervem, hogy a csapat támadófutballt fog játszani, és sokkal jobb szereplésben bíztunk, mert az Újpest az elmúlt években nem úgy teljesített, ahogyan az méltó lenne a hírnevéhez.

Október végén még arról szóltak a hírek, hogy a volt vezetőedző beperli korábbi munkaadóját. Végül nem így történt, és a menesztés nem vette el a kedvét a munkától, sőt!

– Az Újpest megkeresett, és szerencsére meg tudtunk állapodni, így békés lett a válás – mesélte Kozma. – Az edzők számára most holtszezon van. Nem tudom még, hová vet az élet, de remélem, kapok még lehetőséget, mert nagy bennem a bizonyítási vágy. egy nap, Ha újra szükség lesz rám, természetesen szívesen visszatérnék, szívesen dolgoznék ismét a klubnál. Aki ennyi időt eltölt Újpesten, mint én, annak mindig a szíve vágya lesz, hogy visszakerüljön, és tudjon dolgozni a szeretett csapatáért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik