NB I

Lemondott az Újpest edzője

A belga Marc Leliévre távozni, Kozma István maradni akar; a tulajdonos hétfőn dönt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest hazai pályán 2-1-re kikapott a címvédő Győri ETO-tól az élvonal 11. fordulójában. A fővárosiak nyeretlenségi sorozata ezzel a kudarccal tovább folytatódott. Legutóbb augusztus 24-én nyertek bajnoki mérkőzést, és immár a kiesést jelentő 15. helyen állnak.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Marc Leliévre, a hazaiak belga másodedzője bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván az Újpest FC edzője lenni, ezért benyújtotta lemondását. Elmondása szerint honfitársa, Roderick Duchatelet tulajdonos hétfőn dönthet, hogy elfogadja-e azt.
“Azért vagyok itt, hogy közöljem, benyújtottam a lemondásom. A szerződésem a klubhoz köt, így az elnök úr kezében a sorsom, de a továbbiakban nem akarok az Újpest edzőjeként dolgozni” – nyilatkozta Leliévre, majd a kérdéseket meg sem várva elsietett.

Kozma István vezetőedző kijelentette: az ő fejében nem fordult meg a lemondás, de amennyiben a klubtulajdonos a teljes szakmai stábot ki akarja cserélni, tudomásul veszi a döntést.
“Marc a lefújást követően rögtön közölte velem a döntését. A munka folytatását illetően a tulajdonosé a végső szó. Nem hiszem, hogy nekem is be kéne nyújtanom a lemondásomat” – tette hozzá a júliusban kinevezett Kozma.

A meccs lefújása után, a sajtótájékoztató ideje alatt körülbelül hetven Újpest-szurkoló tüntetett a székház előtt, és az edzőpáros távozását követelte.

Olvasói sztorik